Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Gesztus a horvátoknak

Egyre nagyobb hullámokat vet Szerbia és Montenegróban a kézilabda-válogatott körüli botrány. Állítólag Veszelin Vujovics kapitány azt kérte a svájci Eb-n a játékosaitól, hogy Horvátország ellen ne küzdjenek. A Pick Szeged szerb idegenlégiósai csak arra voltak hajlandóak, hogy megerősítsék a hírt.
Milorad Krivikapics (balra) unja már a hercehurcát Fotó:MTI
Vladan Matics, a 105-szörös szerb válogatott, aki tavalyelőtt vonult vissza a nemzeti együttesből, egy héttel ezelőtt hallott először arról, hogy a svájci férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében a plávik nem küzdöttek teljes erőbedobással, mivel ezt kérték tőlük.

Gyors híráramlás

Mint ahogyan lenni szokott, déli szomszédainknál csak napok kérdése, hogy mikor lát napvilágot egy esemény, egy történés. Hétfőn az országos sportnapilapban aztán nyilatkozatokkal alátámasztva idézték fel a St. Gallen-i öltözőben elhangzottakat. Állítólag a horvát szövetség egyik tisztségviselője megsértette Sterbik Árpádot, a szerb válogatott kapusát, aki aztán elmondta, hogyan is történt a mérkőzés feladására való ösztönzés.

A fáma szerint a kritikus esemény előtt egy nappal ebéd közben Veszelin Vujovics mester arról kezdett el beszélni, hogy mivel Szerbia és Montenegró válogatottjának a két pontja miatt már semmi esélye nincs a továbbjutásra, ezért ne küzdjenek teljes erőbedobással Horvátország ellen, amelynek akkor már hat pontja volt, s nagy esélye arra, hogy
Ilyés Nem vásárolható ki

A napokban felröppent a hír, miszerint a Pick Szeged válogatott játékosát, Ilyés Ferencet a rivális ki akarja vásárolni. Erre tettek tegnap pontot a klub vezetői. Már sokan tudni vélték, hogy Ilyés Ferenc tavaly kötött szerződésében van egy olyan pont, amely szerint amennyiben egy klub ki akarja vásárolni, akkor megteheti. Egyesek már azt is mondták, hogy az új bajnokságban a székelyudvarhelyi fiatal a Veszprémet erősíti.

– Szeretnénk tájékoztatni szurkolóinkat, hogy Ilyés Ferenc menedzserével, Szörnyi Attilával kedden közös megegyezéssel megállapodtunk, a 2007. június 30-áig szóló szerződéséből töröljük, hogy kivásárlással átigazolható. Ezzel a lépéssel játékosunk Szegedhez való kötődését bizonyította. Abban is megegyeztünk, hogy a jövőről már az ősszel megkezdjük a tárgyalást – tájékoztatta lapunkat Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke.  
megnyerje a csoportot. Másnap, a mérkőzés előtt pedig Zoran Micsovics, a szövetség elnöke ment be az öltözőbe, s ugyanezt a kérést tolmácsolta. Hozzátette még, hogy ezt a gesztust egyszer majd visszaadják a horvátok is.

Kérés, nem először

Néhányan azonnal kifejezték nemtetszésüket, mások pedig döbbenten ültek magukba roskadva. Sterbik Árpádnak az újvidéki Magyar Szóban megjelent nyilatkozata szerint nem ez volt az első ilyen kérés, hiszen tavaly a tunéziai világbajnokságon Katar ellen hasonlók hangzottak el.

Tegnap a Pick Szeged délelőtti edzésén felkerestük a svájci Európa-bajnokságon részt vett három szerb játékost. Ratko Djurkovics azonnal kijelentette, ő nem mond semmit. Ami az interneten megjelent, ahhoz nem tud hozzátenni.

Daniel Andjelkovics pedig, aki az újság szerint a horvátok elleni mérkőzés előtt sírva fakadt az öltözői kérést meghallva, egyszerűen nem vett tudomást az érdeklődésünkről, s gyorsan bement a zuhanyzóba.

Unják a hercehurcát

Milorad Krivokapics anyanyelve magyar, ezért, bár kissé kelletlenül, de vele lehetett kommunikálni.

– Három-négy napja már ezzel kelünk, ezzel fekszünk. Nagyon sokan zaklatnak bennünket, s azt hiszem, mindnyájunknak elege van már ebből a hercehurcából. Mindhárman csak megerősíteni tudjuk immáron sokadszorra: elhangzottak az ominózus kijelentések. Hogy ebből végül is mi lesz, arról halvány fogalmam sincs. Vujovics velünk azóta nem beszélt.

Ma MK-mérkőzés

Ma 17 órakor az újszegedi sportcsarnokban a Pick Szeged a Tatabányával játszik Magyar Kupa-mérkőzést. Az egymeccses összecsapáson a tét a negyeddöntőbe való kerülés. Izgalmas találkozónak ígérkezik, hiszen a vendégek együttesét négy volt szegedi erősíti. 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MK-negyeddöntő a tét

Holnap 17 órakor hazai pályán Magyar Kupa-mérkőzést játszik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A… Tovább olvasom