Sport

2019.05.11. 23:17

Giro d´Italia - Roglic öltözhet először rózsaszínbe

Elsőként Primoz Roglic ölthette magára az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót a Giro d´Italia országúti kerékpáros körversenyen, mivel szombaton ő nyerte a Bolognában rendezett első szakaszt.

 Az első öt helyen a végső diadalra esélyes versenyzők zártak a 8,2 kilométeres egyéni időfutamban, amelynek utolsó két kilométere a város felett közel 300 méteren álló Santuario di Madonna di San Luca templomhoz vezetett fel.


A szlovén kerekes, aki idén három egyhetes viadalt is megnyert, a táv rövidségéhez képest nagy előnnyel, 19 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a Vuelta a Espana tavalyi bajnokánál, a brit Simon Yatesnél. Harmadikként a kétszeres bajnok Vincenzo Nibali zárt 23 másodperccel elmaradva az etapgyőztestől. Negyedik a tavaly bronzérmes kolumbiai Miguel Angel López, ötödik a 2017-ben győztes holland Tom Dumoulin lett, hátrányuk egyformán 28 másodperc.


Eredmények: 1. szakasz, Bologna, 8,2 km, egyéni időfutam: 1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 12:54 perc 2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 19 mp hátrány 3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 23 mp h. Vasárnap a Bologna és Fucecchio közötti 200 kilométeres etap vár a mezőnyre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!