Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Golfparadicsom Szeged mellett

Megnyitotta kapuit a Szeged mellett elterülő Alföld Golf Club. Egyelőre hat pályát vehettek birtokba a sportág szerelmesei. Az elmúlt hetek nyárias időjárásnak köszönhetően több százan avatták fel a gyönyörű környezetben elhelyezkedő pályát.
Így kell ütni! - mutatja Jakus Dávid. Fotó: Frank Yvette
Randevúra invitálták tegnap délután a sajtó munkatársait. Röszke felé vette az irányt két gépjárműből álló kiskaraván, majd a 178-as km-nél jobbra indexelt a társaság. A Szeged melletti Alföld Golf Club tulajdonosai várták a tollforgatókat. Napokkal ezelőtt a jó időnek köszönhetően beindult a nagyüzem a a nagypályán. Hat lyuk már használható.

Négy éve kezdődött

Jakus Béla és családja négy évvel ezelőtt látott munkához. Mindennap azért dolgoztak, hogy egyszer elkészüljön az Alföld legnagyobb golfpályája. Kőkemény munka volt ez. Mindent saját erőből állítottak elő. Fanatizmus kellett hozzá. Az egykor fuvarozási vállalkozó a tévében meglátva szeretet bele a sportágba. Ekkor döntött úgy, hogy az egykori krosszterepen – motor- és roncsderbi versenyek zajlottak itt – felépíti a pályát. Negyven hektáron kezdődtek el a munkák. Nincs még kész, hiszen egyelőre hat pályarész használható. Jövőre azonban már kilenc.

Beindult a játék


– Nem is gondoltuk – kezdte a beszélgetést Jakus Béla tulajdonos –, hogy már idén játszani tudnak a golf szerelmesei. A nyárias idő azonban sokat segített, hat szakaszon már teljes lendülettel játszhatnak. Ez két darab pár 3-as, 1 db pár 5-ös, és 3 db pár 4-es. A hét végén közel harminc vendégünk volt.

Ezután kis golfkocsikra szállt a társaság. Körbejártuk a pályát. Megismerkedtünk az elütőkkel – a férfiaknak és a nőknek külön-külön építettek, és greenekkel. Ez a pálya legszebb része. Itt a cél, itt a lyuk.
Ide kell beütni a labdát. No de nem ilyen egyszerű az egész. Először is el kell találni a kis fehér golyót – természetesen vannak más színűek is –, és jó helyre ütni. Mert akadályok vannak. Itt az Alföld Golf Clubban is.
– Szerencsére a pálya adottságai kitűnőek. Buckák, nádas és kis tavak nehezítik a játékot. Azt a játékot, amely szerintem varázslatos. Aki kipróbálja, garantálom, hogy beleszeret.

Volt olyan rész, ahova bizony csak nagy nehézségekkel jutott fel a golfkocsi. Kaptatnia kellett felfelé. Közben azért arra is kellett figyelnünk, nehogy eltaláljanak, hiszen a tulajdonos gyermeke, Jakus Dávid vezérletével négyen játszottak.

Nem drága


– Sokan azt gondolnák – zárta a sajtótájékoztatót Jakus Béla –, hogy a golf költséges sportág, csak a gazdag emberek űzhetik. Ez tévedés, nálunk nincsenek elszállt árak. Most egy napijegy 3500 forintba kerül. A mi pályánk meg úgy épült, hogy sokáig lehessen rajta játszani, hosszú órákat eltölteni. Most már csak egy feladatuk maradt azoknak, akik kedvet kaptak a sportág iránt: eljönni hozzánk, megismerkedni a golfozással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajdacsi vezérletével nyert a Szeviép

Harmadik strigula. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának drukkerei a győzelmi rovatba húzhatják… Tovább olvasom