Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Gréczi Gábor, az edző, az elnök, a tanár, az apa

Sorozatunkban egykori kedvencekkel, kiváló sportolókkal foglalkozunk. Ezúttal az egykori szegedi és utánpótlás-válogatott labdarúgót, Gréczi Gábort (41) kerestük fel Izsákon.
A szegedi származású Gréczi Gábor 1990-ben Figo, Rui Costa ellen is futballozott egy magyarországi Eb-selejtező során, amelyen a magyar ifiválogatott 1–1-et játszott a portugálok ellen.

Gréczi Zsolt, Kicsi családjában mindenki focizik.
Gréczi Zsolt, Kicsi családjában mindenki focizik.
– Ilyen a futball: ha a portugálok ellen Békéscsabán jobban rúgjuk a 11-eseket, a négy közé jutunk, és a vb-részvétel tuti, miközben a portugálok világbajnokok lettek – a döntőt 11-esekkel megnyerve. Aztán a Roy Keane vezette írekről Szarvason kikaptunk 1–0-ra, így véget ért a történet, pedig az egy sikeres válogatott volt, sok tornát nyert. Néhány név: Szegedről Csányi Józsi, aztán Halmai Gabi, Bekő Balázs, Vámos János, Szabados Józsi, Lipcsei Peti, Kasik Józsi szerepelt benne – mondta Gréczi Gábor.

A termete miatt Kicsinek becézett labdarúgó mindennapjai a sport és a labdarúgás körül forognak.

– Izsákon, az általános iskolában tanítok testnevelést. Olyanok a tanítványok, mint bárhol máshol: sem rosszabbak, sem jobbak. Aki akar mozogni, annak partnere vagyok, de megpróbálom kihozni mindenkiből a maximumot. A mindennapos testnevelés jó ötlet, de más az elmélet, és más a gyakorlat. Aki önmagától mozog, az úgyis megtalálja a lehetőséget, inkább a passzívaknak kellene kötelezővé tenni, és a mindennapi testnevelés órarendbe vételét szorgalmazni – vélte a korábbi korosztályos válogatott.

Gréczi tíz évig játékos-edző volt Izsákon, ezalatt háromszor volt bajnok a megyei I. osztályban, és kétszer találkozhattunk is a csapattal az NB III-ban.

– Egyszer visszaléptünk, majd kiestünk az NB III-ból. Először talán nem is kellett volna elindulnunk, de így döntött a szponzor és a játékosok többsége is. Most edző vagyok Izsákon a megyeegyben, mellette pedig Orgoványban a megyei III. osztályban sok-sok fiatal között játszom. Nem mellékesen a Bozsik-program körzetvezetője, illetve az Izsáki Sárfehér SE elnöke is vagyok – sorolta Gréczi.

Ám a hétvégék nem csak emiatt mozgalmasak náluk.

– A családban mindenki futballozik: a feleségem az izsáki női csapat edzője, a 16 éves lányom, Lilla az édesanyja tanítványa, míg a két fiam a Kecskeméti TE-ben játszik: a 18 éves Gábor az U19-ben, a 12 éves Márton pedig az U12-ben szerepel, utóbbi éppen most rúgott gólt a Fradi ellen. Gábor akár az NB III-as keret tagja is lehet. Már megszoktuk, hogy az ajtóban találkozunk: egyikünk megy, a másik meg éppen jön. Nem csoda, ha csak ritkán jutunk el szülővárosomba, Szegedre. Minden családtagnak megvan a maga kis élete, így szinte csak véletlenszerűen megyünk, például húsvét vagy a tavaszi szünet alkalmával
– mondta végül a boldog családfő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz nap edzőtábor Douchev-Janics Natasával

Tíz napon át saját szemével láthatta Kovács László, hogyan készül Portugáliában tanítványa, Douchev-Janics Natasa. Tovább olvasom