Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gruber Kornél csúcsai

Szeged - Sorozatunkban megyei tehetségekkel foglalkozunk. A makói Gruber Kornél, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője a sportág egyik nagy reménysége. 2011-ben 11 országos bajnoki címet szerzett.
A megyei tehetségek bemutatását búvárúszással kezdtük. A sportág aranykorát éli a megyében, ez köszönhető a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolóinak, akik nemcsak itthon, hanem a nemzetközi színtéren is nagyot alkotnak. Egyre nagyobb a tábora a búvárúszásnak, Szegeden kívül Makón és Hódmezővásárhelyen is egyesület alakult. Gruber Kornél idén lesz 14 éves. A makói születésű versenyző már a Kanyó Dénes edzette Tisza-parti klubot erősíti. Még hogy erősíti: az egyesület egyik nagy reménysége.

Gruber Kornél edzője nyomdokain halad.  Fotó: Frank Yvette
Gruber Kornél edzője nyomdokain halad. Fotó: Frank Yvette

– Kornélnak nem volt nehéz rátalálnia a sportágra, édesanyja, Almási Erika Makón úszóedző, így kiskora óta a víz mellett tölti a legtöbb idejét. Kétéves korában ismertem meg. Példamutató a búvárúszáshoz való hozzáállása. A vidéki versenyzőimre ez jellemző, az orosházi Dimák Dávid is példát mutatott a többieknek, szerencsére mindketten jó hatással vannak a társakra – nyilatkozta Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub vezetőedzője.

A sportban jártasak felfigyelhettek már arra, hogy hiába nincs még 14 éves Gruber Kornél, fantasztikus eredménysorral büszkélkedhet. 2010-ben új magyar rekordot ért el.

Versenyek

Gruber Kornél jövő héten Kaposváron indul, majd a klubtársakkal, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzőivel rajthoz áll május 5-én Hódmezővásárhelyen, a Tavasz-kupán. Az elmúlt évi vásárhelyi világbajnokság után megpezsdült a búvárúszóélet, így minden bizonnyal nemzetközi versennyel debütál a Hód Úszó- és Búvárklub.

– 11 számban indult a korosztályában, és a mind a 11-ben nyert. Most sokan azt gondolják, hogy gyenge a mezőny, kevés riválisa van, ám ha megnézzük az időeredményeit, akkor rájövünk arra, hogy micsoda tehetséggel áldotta meg a sors Kornélt. Olyan időket úszott, amivel a juniormezőnyben, a 17 évesek között is esélye lenne a jó eredményre. Ha minden jól alakul, akkor a grazi junior vb-n a váltóban már szerepet kaphat. Rendkívül szorgalmas fiú, nem zavarja, hogy Makóról kell átjárnia edzésre. Nem vitás: a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub egyik legnagyobb tehetsége, ígérete dolgozik a kezem alatt – fejezte be Gruber Kornél bemutatását Kanyó Dénes.

Kornél idén is remekel, tartja jó formáját, továbbra is remek ütemben fejlődik. – Jó érzem magam Szegeden, edzőmtől, a sportág egyik világklasszisától, Kanyó Dénestől rengeteget tanulhatok. Nem fárasztó az ingázás, mivel szeretek edzeni, alig várom, hogy elkezdődjön a tréning. Remek közösségbe csöppentem, szerencsére sokan vagyunk, így a munkában is húzzuk egymást. Most nyolcadikos vagyok, Szegeden szeretnék továbbtanulni, a Deákban folytatni a tanulmányaimat – nyilatkozta a Makói Általános Iskolába járó, Gruber Kornél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSZSE: hatszor a dobogón

Nyolcvanhárom csapat részvételével rendezték meg Szentesen a Kis Bálint nemzetközi gyermek-kézilabdatornát, amelyen a Kézilabda Szeged SE hat csapattal indult. Tovább olvasom