Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Gundel Takács Gábor a Szedeákkal szervezi a B33 szegedi állomását

Sorozatunkban aktualitásokkal foglalkozunk. Március 20-án, vasárnap Szegeden rendezik meg az OTP Junior B33 Tour 2011 kosárlabda-versenysorozat 2. állomását, amelyben Gundel Takács Gábor sportriporter ötletgazdaként és szervezőként vállal szerepet.
– Sportriporteri pályafutása során sokszor járt már Szegeden. Melyik eseményre emlékszik vissza legszívesebben?
– Szép emlék az első alkalommal Szegeden megrendezett kézilabdagála, amelyre telt ház előtt került sor az újszegedi sportcsarnokban, de hasonló élmény volt a 2006-os kajak-kenu vb is, amelynek megnyitóját a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán rendezték meg.

Március 20-án ismét a városba látogat, az B33 Tour szervezőjeként a kosárlabda egy új válfaját népszerűsíti.
– Egy barátommal tavaly kezdtünk el gondolkozni azon, hogy hogyan lehetne egy olyan versenysorozatot létrehozni, amely mozgáslehetőséget biztosít, és egyúttal az egyesületek is jól járnak vele. Mivel a nemzetközi szövetségnél kidolgozták a három a három elleni kosárlabda szabályait, amely a streetballtól eltérő, a versenysport alapjaira helyezhető játékot eredményezett, sikerült elindítani egy ehhez kapcsolódó, tízállomásos versenysorozatot – a jövő vasárnapi szegedi fordulót a Szedeákkal, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel együttműködve rendezzük meg.

– Ez az első éve a sorozatnak, ám hosszú távra, akár olimpiai célokkal is tervezhetnek.
– A kosárlabda ezen változata már szerepelt a szingapúri első ifjúsági olimpián, és a jövőben nem elképzelhetetlen az ötkarikás részvétele sem. Több ok is szól emellett, például az, hogy kisebb létszámú, könnyebben szervezhető csapatok játszhatják, vagy hogy kiváló kiegészítője lehet a sportág öt-öt elleni változatának. Szeretnénk, hogy hazánkban is népszerű legyen ez a szakág, ezt elősegítheti, hogy a b33.hu internetes címen a 16 éven felüliek közül bárki, akár vegyes csapatok is benevezhetnek a sorozat állomásaira, így az amatőrök akár profi sportolókkal is összemérhetik erejüket, és az is, hogy a Sport TV 36 percben számol be minden állomásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre itt a futballrajt! - minden osztályban beköszönt a tavasz

A hétvégén végre teljes létszámmal elrajtol a megyei futball tavaszi idénye. Az NB II és NB III mellett a megyeegyben és a megyekettőben is teljes fordulót rendeznek. Tovább olvasom