Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Gyetvai eladta a hajót

Tizenhét induló közül az ötödik helyet szerezte meg a lettországi motorcsónak-világbajnokságon a szegedi ifj. Gyetvai Antal az S–550-es kategóriában.
A Gyetvai név ismert a szegedi motorcsónakéletben. Igaz, hogy az idősebb Gyetvai Antalt – amint megszüntették azt a kategóriát, amelyben versenyzett – már nem láthatjuk az indulók között, ám fia, ifj. Gyetvai Antal változatlan vehemenciával készül és áll starthoz. Legutóbb a lettországi világbajnokságon indult az S–550-es kategóriában, s a tizenhét induló közül az ötödik helyen végzett.

– Az időmérő edzésen nagyon jól mentem, hiszen a világbajnoki címvédővel, a lengyel Rybarczikkal azonos időt értem el. Mindenki gratulált a nagyszerű eredményhez – emlékezett vissza az izgalmakra a szegedi, de az osztrák RSC Regau színeiben versenyző motorcsónakos, majd így folytatta: – Az első futamban harmadik voltam, de akkor még kedvező volt számomra az időjárás, ugyanis fújt a szél. Az én hajóm pedig hosszabb és súlyosabb volt, mint az ellenfeleké. Sajnos kisütött a nap, s végül az észtek, lettek, litvánok, osztrákok, lengyelek alkotta mezőnyben az ötödik helyet szereztem meg. Örülök neki, hiszen tavaly hetedik voltam.

Ifj. Gyetvai Antal egész évi versenyzését tulajdonképpen pechsorozat kísérte, hiszen júniusban hiába utazott 1300 kilométert, mert Brodenbachba érve közölték vele, elmarad a verseny. Aztán Lengyelországban két napot ült az autóba a zord időjárás miatt, s aztán jelentették ki, nem rendezik meg a versenyt. Tulajdonképpen a berlini Európa-bajnokságon próbálhatta ki így az új hajóját, csak az utolsó futamra sikerült beállítani a motort, s így a kilencedik lett.

– Jürmalában megkérdezték, eladom-e a hajótestet. Belementem az üzletbe, mert érzésem szerint nem vált be. A legtöbbször jó idő van, s ez csak a szeles időjárásban állja ki a próbát. De nehogy úgy járjak, mint az előző hajómmal, hiszen a most győztes lett Bergkolcs Mörtins a tőlem vásárolttal nyert világbajnoki címet. Szeretném ezúton is megköszönni édesapámnak a sok támogatást, hiszen a technikai hátteret ő biztosítja, így rám csak a szervezés hárul. Továbbá nagy segítséget nyújt Csánk Balázs hajóépítő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a főszurkoló: Keszi Zoltán

Aki rendszeres látogatója a szegedi sporteseményeknek, az jól ismerte Keszi Zoltánt (a képen jobbról… Tovább olvasom