Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Gyulán folytatódott az amatőr motokrossz-bajnokság

Gyulán folytatódott az amatőr motokrossz-bajnokság, de a szombati „égszakadás-földindulás" után igen baljósak voltak az előjelek. A hatalmas sár miatt elmaradt az esti műsor, a koncert; de a legnagyobb baj az volt, hogy a pályát sem lehetett rendbe hozni.
Gyulán folytatódott az amatőr motokrossz-bajnokság, de a szombati „égszakadás-földindulás" után igen baljósak voltak az előjelek. A hatalmas sár miatt elmaradt az esti műsor, a koncert; de a legnagyobb baj az volt, hogy a pályát sem lehetett rendbe hozni. Ezért a járhatatlan részek kiiktatásával, mintegy 1100 méterre csökkent a nyomvonal hossza. Így aztán a hosszú egyenesek kimaradásával meglehetősen szuperkrosszos jelleget öltött a pálya, feladva ezzel a leckét az indulóknak, hiszen nagy erőnlét kellett a futamok teljesítéséhez.

Szegedi eredmények

A szegedi Motor-Art SME versenyzőinek az eredményei, 250 kcm A: 6. Jakubecz Zoltán, 125 kcm B: 5. Lovászi Tibor, 250 kcm B: 7. Szalai János, 125 kcm szenior: 5. Jakob Béla, 13. Borza Tibor, 250 kcm szenior: 4. Liszka Richárd.

Az első futamok rendben, különösebb gond nélkül lezajlottak, de nem így a „második menet", a baleseteket jelző sárga zászlók és a mentők kiemelt szerepet kaptak. Valószínű, hogy a kondihiánnyal magyarázható a rengeteg esés, hiszen amikor még megvolt a friss erő – az első futamban –, nem történt semmi baj. A kettős ugrató is hozzájárult a problémákhoz, de főként a kényszerűen lerövidített, sűrű akadályokkal teletűzdelt nyomvonal vette ki az energiát a versenyzőkből. A szegediek állták a sarat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE-Szedeák : jó Tanács a mai döntőhöz

Tanács Attila három és fél éves kényszerszünet után visszatért a kosárlabdapályára. A korábban az… Tovább olvasom