Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Gyűrűzik az MLSZ-balhé

Nincs nap focibotrány nélkül. Az Index nyilvánosságra hozta az MLSZ gazdálkodását elemző könyvvizsgálói jelentést; Bozóky Imre, a szövetség elnöke pedig fegyelmi eljárást indított Kisteleki István ligaelnök ellen. A sportág statisztaszerepben.
Magyarországon megéri szövetségi kapitánynak lenni. Lothar Matthäus ugyanis két év alatt 250 millió forintot (50 milliót legálisan, 200 milliót pedig különböző szerződéseken keresztül utaltak ki neki) kapott a Magyar Labdarúgó-szövetségen (MLSZ) keresztül, míg a válogatott menedzserének, Pellady Péternek a cége, a Derball Kft. 74 millióval gazdagodott – 30 százalékos jutalékként. Többek között ez derül ki abból a független könyvvizsgálói jelentésből, melyet az Index internetes portál hozott nyilvánosságra. Az anyag úgy fogalmaz, hogy a dokumentumok az MLSZ számára hátrányos előírásokat tartalmaznak.

Ez a hír arra vezethető vissza, hogy Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke még kedden – ahogy ő fogalmazott – dinamikusan kivonult az MLSZ elnökségi üléséről, s elárulta: a könyvvizsgálói jelentés 200 milliós adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg a szövetségnél.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára a fentiekre reagálva elmondta, az
Kisteleki csodálkozik

Kisteleki elcsodálkozott Bozóky lépésén: – Meglep a hír. A szerdai rendkívüli közgyűlésen napirend előtti felszólalásomban mindenkit megkövettem, és olyan hangnemet kértem mindenkitől, amely méltó a labdarúgáshoz. Úgy láttam, Bozóky elnök úr is a teremben van.  
elnökség még nem döntött arról, felbontja-e a szerződést a Derball Kft.-vel. Az interneten közölt cikket nem olvasta, így azt nem is kommentálta, de azt azért megjegyezte: mivel bizalmas anyagról van szó, aki nyilvánosságra hozta, szabálysértést követett el. Bozóky Imre, a szövetség elnöke már korábban jelezte, az ominózus jelentést az MLSZ könyvvizsgálója – mely több ellenvetéssel is élt a 21 oldalas anyaggal kapcsolatban – is alaposan áttekinti még, s ezzel az azt készítő cég is egyetértett. Egyébként is az alapszabály szerint a szövetségnek 30 napon belül kell reagálnia a jelentésre.

Az Index Lothar Matthäust többszörösen „megtalálta", többek között azzal vádolva, hogy a Derball kft. helyett az MLSZ rendezte be bérleményét – 10 millióért. Valamint, hogy a televíziós jogdíjak egy részét a svájci Kentaro AG – a már többször citált Pellady-cég mellett ezzel kötöttek kontraktust – neki, az ő számlájára utalta át.

– Hallottam a cikkről, de nincs semmi hozzáfűznivalóm – reagált az éppen Düsseldorfban tartózkodó Lothar Matthäus –, ez a szövetség ügye.
„Felbecsülhetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoz a sportág számára a könyvvizsgálói jelentés egyoldalú tálalása. Megengedhetetlen, hogy egy szűk csoport hatalmi vágyainak szolgálatában rendcsinálási ideológiaként tűnjön fel a futball morális, financiális ellehetetlenítése és az ország jövőjét befolyásoló labdarúgó-világesemények kikezdése" – áll az MLSZ közleményében, mely azt is leszögezi, hogy szabályos kifizetéseket eszközöltek. Bozóky pedig bejelentette, fegyelmi eljárást indított Kisteleki István ellen, mivel a szövetség hivatalos ülésén és nagy nyilvánosság előtt is több alkalommal sportszakemberhez méltatlan, becsületsértő magatartást tanúsított az MLSZ elnökével és vezetésével szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körforgalom

Szeretnék NB I-es futballedző lenni. Tudom: ehhez tanulnom kellene, képezni magam. Elvégezni a D, B,… Tovább olvasom