Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Haller ismét bajnok lett

Kitűnő versenyidő, nagy indulólétszám, izgalmas versenyek, jó eredmények jellemezték a 107. országos evezős bajnokság első napi küzdelmeit. A hazai pálya előnyét élvező Démász-Szeged VSE versenyzői sem maradtak ki az érmet szerzők táborából.
Munkában a serdülő kormányos nyolcas. Fotó: Segesvári Csaba
– A szervezés kitűnő, az eredményekért pedig a klubok felelősek – fogadott Szántó Éva, a sportági szakszövetség főtitkára. Majd arról beszélt, a verseny előtt egy kicsit felbolydult az evezős társadalom, hiszen az a hír járta, hogy nem a Maty-éren lesz az országos bajnokság. Amikor kiderült, hogy ez csak kacsa volt, megnyugodtak a kedélyek, mert mindenki a szegedi pályát szereti a legjobban.

– A gróf Széchenyi István evezős és kajak-kenu pálya nagyszerű, érdemes fejleszteni – toldotta meg a nemzeti vizes sportcentrum dicséretét a főtitkár asszony.

Kitűnő idő

– Szerencsére a nagy meleget a pályán fújó enyhe szél ellensúlyozza, sőt a versenyzőket kimondottan segíti – állapította meg Horváth András, a létesítmény igazgatója.

Nem minden délelőtti számban volt előfutam, így például a könnyűsúlyúaknál nem volt annyi induló, hogy eldöntsék, ki induljon a fináléban. A legnagyobb figyelmet természetesen a férfi egypár vívta ki magának, már csak az indulók miatt is, hiszen már az előfutamokban kíváncsian figyelték, hogy a Haller, Pető világbajnok páros külön-külön milyen formát mutat, vagy a kimondottan egész évben erre a versenyszámra készülő Bencsik el tudja-e hódítani a bajnoki címet Hallertől, a szegedi versenyzőtől.

– Nagyon jólesett az előfutamban az evezés. Remélem, ez a döntőben is így lesz – mondta a kétszeres világbajnok Haller.

Szegedi aranyak

Ami pedig a szegedi érdekeltségű délutáni döntőket illeti: először a serdülő leány kormányos négypárok döntötték el a sorrendet, a Kitka Diána, Dinnyés Eszter, Marti Mónika, Tancsik Judit, kormányos Kakuszi Kincső a negyedik lett. Az U23 korcsoportú fiú egypárban Jankó László hatodik lett. A fiú mini A korcsoportban Halasi Bence és Gulácsi Balázs ötödik helyen végzett. Ugyanebben a korcsoportban szerezte meg Füge Krisztián az első szegedi érmet, az ezüstöt. A női ifjúsági egypárban Balázs Réka ötödiknek érkezett a célba. De aztán nem sokkal később megszületett az első Tisza-parti aranyérem is: a Szierer János edző által felkészített Balogh Máté, Matyasovszki Dániel fiú tanuló kétpár, ha célfotó alapján is, de megnyerte a versenyt.

– Ettől kezdve a mi számaink következnek, ezért már több dobogós helyünk lesz – ígérte Dani Zsolt, a Démász-Szeged VSE vezető edzője. A szakembernek igaza lett, hiszen a nagyon várt, s szenzációt remélő férfi felnőtt egypárban hiába jelentette be Pető és Bencsik is a bajnoki címre az igényét a Démász-Szeged VSE versenyzője bizonyult a legjobbnak.

Minden jó, ha a vége jó – tartja a közmondás, hiszen a férfi felnőtt kormányos kétevezősben kettős szegedi siker született: a győzelmet a Dani Zsolt edző által alkotott Labancz Attila, Simon Richárd egység szerezte meg a Gelányi László, Márton Gábor, Jancsó Tamás alkotta hajó előtt.

Ma folyatódik

Ma délelőtt az előfutamokkal, délután fél 2-től pedig a döntőkkel folytatódik az országos bajnokság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma a Maty-éren megkezdődik az országos evezősbajnokság

Ma kezdődik a 107. országos evezősbajnokság a gróf Széchenyi István evezős és kajak-kenu pályán. Már… Tovább olvasom