Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Harcban a ranglistapontokért

Szeged - Az ATSK Szeged kerekesszékes asztaliteniszezője, Major Endre nem sokkal maradt le a londoni paralimpiáról. Rióban már szeretne ott lenni, ehhez azonban el kell jutnia a külföldi versenyekre.
Folyamatosan edz az ATSK Szeged Csillag téri termében Major Endre. A kerekesszékes asztaliteniszező még idén is indul két hazai versenyen, ám a tervei már távolabbra szólnak: a következő négy évben szeretne annyi világranglistapontot gyűjteni, hogy ott lehessen a 2016-os riói paralimpián.

– A játékok előtt Endre a 18. helyen volt a világranglistán kategóriájában, Londonban az első 16 lehetett ott. Nem sok hiányzott tehát neki, és mindezt úgy érte el, hogy csak az utolsó évben indult nemzetközi versenyeken – mondta a sportoló edzője, Szabó Brigitta. 2016-ig viszont bőven van ideje, de bár a klub amennyire csak lehet, támogatja, a nemzetközi versenyek költségei olykor nagy terheket jelentenek.

– Igyekszem minél jobban felkészülni a versenyekre, jövő márciusban például Olaszországban szeretnék elindulni, ahol az őszi Eb-t is rendezik majd. Kiváló közösségben dolgozhatok az ATSK-nál, jó, hogy az épekkel együtt készülhetünk – mondta Major Endre, miután befejezte a tegnap délelőtti edzést a szintén kerekesszékes Herold Jánossal.– Szerencsére az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében jelenleg is folyó Interpingpong programunknak köszönhetően a terem és az edzők finanszírozása biztosított. A projekt gyakorlatilag egy határon átnyúló, integrált asztaliteniszprogram megvalósítása, versenyző, amatőr, és fogyatékkal élő sportolók részvételével. Endre utaztatását viszont nehezen tudjuk megoldani, pedig csak úgy lehet ott Rióban, ha indul ezeken a külföldi versenyeken is. Bízunk benne, hogy sikerül számára egyéni szponzort találnunk a nemzetközi versenyekre történő kijutáshoz, hiszen a felkészülést az egyesület ezután is biztosítja – tette hozzá Márki Ernő, az egyesület vezetője.

Eredmények. Az ATSK Szeged két versenyt is rendezett az utóbbi hetekben.
Megyei eredmények, Dél-Alföldi régiós bajnokság, férfi egyes: 2. Márki Róbert (ATSK Szeged), 3. Ferencz Viktor (ATSK) és Csetle Zoltán (ATSK), férfi páros: 1. Bohács Gábor (Békés), Sipos Attila (Floratom), 2. Márki R., Ferencz, 3. Varga Csaba (ATSK), Csetle. Ifjúságiak, fiú egyes: 1. Tápai Norbert (ATSK), 2. Tóth Marcell (Floratom), 3. Bánfi Norbert (ATSK) és Nagy Bence (ATSK), fiú páros: 1. Tápai, Tóth M., 3. Bánfi, Sztanó László (ATSK) és Árvai Balázs (ATSK), Nagy Bence (ATSK). Serdülők, fiú egyes: 1. Nagy B., 2. Bánfi, 3. Szabó Imre (ATSK), fiú páros: 1. Nagy B., Bánfi, 2. Árvai, Szabó I., leány egyes: 2. Lagdán Lilla (ATSK), leány páros: 3. Busi Szabina (Kiskunmajsa), Lagdán. Újoncok, fiú egyes: 2. Szabó I., 3. Krizsán László (ATSK). ATSK szabadidős verseny, férfi egyes: 1. Nyitrai Zoltán (Cserkeszőlő), 2. Bánfi, 3. Busi Lajos (Kiskunmajsa) és Papp Zsolt (Szeged), férfi vigaszverseny: 1. Ribovics János (Végegyháza), 2. Erdélyi Lajos (Szeged), 3. Engi Róbert (Szeged) és Máté László (Szeged). Női egyes: 1. Katona Mátyásné (Árpádhalom), 2. Horváth Klára (Szeged), 3. Dobóvári Ilona (Szentes).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élen a HKE és a makói Onion City a megyei bajnokságban

Csongrád megye - A nőknél a Hódmezővásárhelyi KE, a férfiaknál pedig a makói Onion City KE vezeti a… Tovább olvasom