Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Három bajnoki cím

Két bajnokságon vettek részt a Szegedi VSE tájékozódási futói. Az első napon az országos egyesületi váltó-, másnap pedig az országos csapatbajnokságot rendezte meg a diósgyőri klub. A bükkszentkereszti sportpályán volt a cél mindkét napon, s az eseményen több mint 800-an álltak rajthoz.
A szegediek az első napon „csak" a női váltóban jeleskedtek. A Szokol Mónika, Tóth Réka, Szerencsi Dóra, Nagy Virág, Szerencsi Ildikó összetételű egység magabiztosan nyerte a bajnokságot. Ezzel a sikerrel tovább folytatták a hagyományt, hiszen ezt a számot 1996 óta az SZVSE nyeri! A másnapi versenyen már a fiúk is bizonyítottak, hiszen a serdülők között sikerült megnyerniük a bajnokságot. A juniorok és a felnőtt fiúk is pontszerző helyen végeztek. A lányoknál pedig minden csapat a dobogón végzett.

– A felnőtt nők a második helyükkel az elvárásnál jobban szerepeltek. A két már szenior korú versenyzővel (Szabó Andrea és Balogh Piroska) és a még elsőéves felnőtt Szerencsi Ildikóval felálló csapat igen kitett magáért ezzel a dobogós helyezéssel – mondta nem kis büszkeséggel Gera Tibor vezető edző.


A szegediek eredményei

Egyesületi váltó ob, nők: 1. Szegedi VSE (Szokol Mónika, Tóth Réka, Szerencsi Dóra, Nagy Virág, Szerencsi Ildikó. Férfiak: 7. SZVSE (Gera Tamás, Bereczki Máté, Horváth Tamás, Viczián Péter, Novai György).
Országos csapat-bajnokság, F16: 1. SZVSE (Bereczki Máté, Farkas Ottó, Pálinkó Márton); F20: 4. SZVSE (Horváth Tamás, Takács Balázs, Viczián Péter); F21: 7. SZVSE (Fodor József, Nagy Gergő, Novai György, Sinkó János); N16: 1. SZVSE (Szokol Mónika, Tóth Réka, Zsigmond Tímea); 3. SZVSE II. (Juhász V. Renáta, Kakuk Zsófia, Szokol Boglárka); N18: 2. SZVSE (Farkas Mariann, Nagy Virág, Szerencsi Dóra); N21: 2. SZVSE (Balogh Piroska, Szabó Andrea, Szerencsi Ildikó).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A negyedik kapus

Az már biztos, hogy egy játékos követi Zoran Kurtes edzőt a súlyos anyagi gondokkal küszködő… Tovább olvasom