Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Három címvédés a tét

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged több mint hetven hajóegységgel, köztük három címvédővel és két nagy esélyessel indul a ma kezdődő evezős magyar bajnokságon. A 116. alkalommal kiírt ob-nak a Maty-ér ad otthont, ahol az összetett versenyben a harmadik hely a hazaiak célja.
Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező versenysorozata, az országos evezős bajnokság idei megmérettetése veszi ma kezdetét a Maty-éren. A 116. alkalommal kiírt ob vasárnapig tart, a futamok pedig reggeltől estébe nyúlóan zajlanak. Sűrű a program, hiszen közel ezer versenyző indul el az olimpiai központban, ahol hat korosztály (mini, tanuló, serdülő, ifjúsági, felnőtt, master) mellett a különböző sérültségi kategóriájú parasportolók is összemérik tudásukat.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezős szakosztálya gőzerővel készül, hiszen az egyesület rendre a három legjobb klub között szokott lenni.

– Voltunk már másodikok, de a Csepel és a Győr általában megelőz minket. Így sem panaszkodhatunk, hiszen mi két trénerrel vagyunk a nyomukban, míg riválisaink öt-hat szakembert alkalmaznak – mondta Dani Zsolt, a szakosztály vezetőedzője, majd elárulta: 56 szegedi versenyző több mint 70 hajóegységgel száll majd vízre a négynapos viadalon.

Az utánpótlásra különösen figyel a klub, korosztályos válogatottakkal büszkélkedhet.

Matyasovszki Dániel (balra) bajnoki címre hajt. Fotó: Kuklis István
Matyasovszki Dániel (balra) bajnoki címre hajt. Fotó: Kuklis István

– Egyesületünk erőssége, hogy közülük nagyon sokan vállalják, hogy saját korosztályuk mellett idősebbek között is szerepeljenek, és mindig helytállnak. Így tudunk minél több pontot szerezni, most is a harmadik hely a célunk az összetett versenyben – fogalmazott a tréner, akinek munkáját Molnár Dániel segíti a klubnál, valamint Szierer János, aki a legnagyobb szegedi név, Matyasovszki Dániel munkáját irányítja.

Matyasovszki tavaly megnyerte a felnőtt könnyűsúlyú egypárevezős bajnokságot. Most is ez a célja, emellett kétpárevezősben László Attilával együtt szerepel – válogatott társa, a váci Galambos Péter nem indulhat vele, hiszen nem egy klubhoz tartoznak.

A szegediek további két címvédés miatt is izgulhatnak, hiszen felnőtt női kettesben Adonyi Sarolta és Papp Dorottya szeretné megismételni a tavalyi sikert, Adonyi ráadásul duplázna, hiszen az ifjúságiak között is indul Nasz Eszterrel, akivel egy éve szintén aranyat nyert. Dani Zsolt még két szegedi egységet emelt ki: a serdülő lány kettes (Zsigmond Zsófi, Tari Kitti) és az idén még veretlen fiú tanuló négypárevezős (Rákóczi Ferenc, Kovács Benedek, Király Miklós, Szabó Ferenc, kormányos: Kovács Péter) egység is esélyes a bajnoki címre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novoszáth Tamás: egy lépés Amerika felé

A nyílt vízi junior Európa-bajnokságon élete első nemzetközi érmét szerezte Novoszáth Tamás, a Haász SZUE úszója. Tovább olvasom