Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Három démászos Perth-ben

Győr adott otthont a maratoni kajak-kenu országos bajnokságnak, amelyen a szegediek közül a Hüttner, Fürdök (képünkön) kenupáros és a kajakos Gyökös Lajos harcolta ki a vb-részvételt.
Az első napon az egyesek küzdelmét rendezték meg Győrben, a kajakosok és kenusok maratoni szakágának világbajnoki válogatóján: K1-ben a csak párosban induló Szigeti Krisztián helyett Gyökös Lajos és Bauer Gyula, valamint Folláth Vivien és Faldum Bereniké, C1-ben pedig Csabai Edvin és Györe Attila képviselheti Magyarországot az október 15–16-án, Perth-ben sorra kerülő viadalon.

Tegnap három páros számban rendeztek válogatót Győrött. Számonként az első két helyezett szerzett jogot a vb-indulásra. Kivételt képez a férfiaknál a C2, ahol a Györe, Csabai páros az Európa-bajnoki győzelemmel már kvalifikálta magát a vb-re, s nem is kellett elindulnia a válogatón.


Válogató

Eredmények (minden számban az első két helyezett kvalifikálta magát a vb-re), férfiak, K1 (36 km): 1. Szigeti Krisztián (Tolnatext), 2. Gyökös Lajos (Démász-Szeged), 3. Bauer Gyula (BKV Előre). C1 (28 km): 1. Csabai Edvin (Kisdunai SE), 2. Györe Attila (Kisdunai SE). Nők, K1 (28 km): 1. Folláth Vivien (Mezőgép), 2. Faldum Bereniké (Tolnatext).
Férfiak, K2 (36 km): 1. Salga, Jámbor (Győr, Tolnatext), 2. Szakály, Szigeti (Tolnatext), 3. Homoki Tamás, Börcsök Balázs (Seawear, Démász-Szeged). C2 (28 km): 1. Fürdök Gábor, Hüttner Csaba (Démász-Szeged), 2. Bindl Róbert, Gilányi Zsolt (Győr, Honvéd), 3. Széles, Tokár (Győr). Nők, K2 (28 km): 1. Csay, Szonda (Győr, Tiszaújváros). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Urfi Csabát nyaralás után érte a kecskeméti hidegzuhany

A bajnok és kupagyőztes, egykori válogatott röplabdás hazatért, utolsó klubja, a Kecskeméti RC… Tovább olvasom