Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Három szegedit hívtak a keretbe

Három szegedit hívtak a keretbeVálogatottmeghívót kaptak. Csiki Csaba edző, valamint Vadkerti Zalán (balról) és Pallós Bertalan, a képről hiányzik Keceli-Mészáros Mátyás. Fotó: Karnok Csaba
Először fordult elő a Tisza Volán Szegedi Vízmű jégkorongcsapatával, hogy a klub játékosait meghívják az U14-es válogatottba. Pallós Bertalan, Keceli-Mészáros Mátyás és Vadkerti Zalán a hétvégén Bécsben vehet részt egy kétnapos tornán.
A Tisza Volán Szegedi Vízmű jégkorongcsapatából három játékost is meghívtak a magyar U14-es válogatottba. Ez azért nagy dolog, mert az egyesület ebben a korosztályban még soha nem képviseltette magát a nemzeti csapatban. Pallós Bertalan, Keceli- Mészáros Mátyás és Vadkerti Zalán a hétvégén Bécsbe utazik, ahol az osztrák A és B válogatott ellen is jégre léphetnek.

– Mindhárman nagyon tehetségesek, ráadásul szerintem egy negyedik társuknak, Sánta Williamnek is ott lenne a helye közöttük, ám ő sajnos nem tudott részt venni a válogatón – mondta lapunknak Csiki Csaba, a srácok edzője.

Hetente négyet tréningeznek a szegedi jégpályán, mi hétfőn találkoztunk velük. A centerként bevethető Keceli-Mészáros ezt a foglalkozást kihagyta, az iskolájával éppen Erdélyben jár, Pallós és Vadkerti viszont beszélt a pályafutásáról.

– Édesapám is hokizott, ő hozott el először edzésre hat évvel ezelőtt. Nálunk ez családi szokás, mindkét testvérem jégkorongozik. Hátvéd vagyok, a kedvenc játékosom pedig a kanadai olimpiai bajnok Sidney Crosby – mesélte az SZTE Gyakorló Általános Iskola diákja, aki a hátvédposzton szerepel.

Amikor arról kérdeztük, a három testvér, Péter, Bertalan és Zsombor közül ki a legügyesebb, nem akart dönteni, edzője viszont megjegyezte: a legkisebb, Zsombor talán még a bátyjainál is otthonosabban mozog a jégen.

– Egyszer sokáig néztem a hokisok edzését a jégpályán, anyukám pedig egy sisakot nyomott a fejemre, hogy ha ennyire tetszik, próbáljam ki. Ennek már öt éve – mondta Vadkerti Zalán, aki csak névrokona az olimpikon kézilabdás Vadkerti Attilának. Ő a legfiatalabb, csütörtökön tölti 13. életévét, így még nagyobb szó, hogy számítanak rá a nemzeti csapatnál. A Madách általános iskolába járó Zalán szintén centerként szerepel, a játékstílusát pedig úgy jellemezte Csiki Csaba: egy igazi „vadállat" a jégen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia volt Makón

Második alkalommal hívta szakmai fórumra az ország valamennyi pontjáról a harcművészeti ág űzőit, valamint a sport iránt érdeklődőket a Nemzeti Aikidó Szövetség, a Magyar Aikidó Sportért Alapítvány és a Makó Budo Klub aikidószakosztálya. Tovább olvasom