Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Háromszáz autogramvadász a Szedeák-napon

Háromszáz gyermek részvételével tartották meg a Szedeák-napot, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos kosárlabdacsapatának utánpótlás-rendezvényét. A Deák Ferenc Gimnáziumban a kosárlabda és a palánk mellett a felnőtt együttes játékosai, és az ő autogramjaik voltak a legnépszerűbbek.
– Én is így néztem ki, igaz, kicsit már idősebb voltam, amikor elkezdtem kosárlabdázni – mondta Kiss Zsolt, a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya, amikor a háromszáz fiatal kosarasra tekintett a Deák Ferenc Gimnázium tornacsarnokában. Tegnap tartotta meg ugyanis az élvonalbeli egyesület a Szedeák-napot, amelyen az utánpótlásban érdekelt gyermekeknek szerveztek programokat a klub vezetői.
Bár szezon közben járunk, és szinte minden csapatnak volt edzése délután, egy bő órára így is mindenki el tudott jönni a rendezvényre. A Szedeák felnőttcsapatán kívül ott voltak a korosztályos együttesek, így az U23-as gárda, a juniorok, a kadettek, a serdülők, a gyerek és a kenguru korosztály is. Ők összesen 120-an edzenek hétről hétre, de mellettük további 250 „kosaraspalántát" is foglalkoztat a klub és az együttműködő nyolc iskola Törpkosár-programja.

Háromszáz autogramvadász a Szedeák-napon. Galéria: Karnok Csaba

Talán nem kell mondani, a labdák és a gyűrűk mellett az A csoportos együttes játékosai voltak a legnépszerűbbek a gyermekek körében. Mire Tanács Attila befejezte a minden gyermeknek kiosztott csapatképek dedikálását, egy sóhaj után annyit mondott: elfáradtam. Így voltak ezzel a többiek is: mire a háromszáz autogram végére értek, a játékosok csuklója valószínűleg legalább annyira kikészült, mint egy dobóedzés után. Látszott, hogy a légiósoknak is legalább akkora élményt jelentett a gyermekek rajongása, mind a kicsiknek egy megszerzett aláírás.

Háromszáz autogramvadász a Szedeák-napon. Galéria: Karnok Csaba

– Nem volt könnyű összehozni a rendezvényt, hiszen sok korosztályunk még javában a versenyszezon közben tart, éppen ezért nagy dolog, hogy ennyien eljöttek. A nyáron szeretnénk folytatni ezt a kezdeményezést, és egy szülőket is érintő szabadtéri főzőcskézéssel lezárni a szezont – mondta Maronka Zsolt, a Szedeák Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Szívet melengető érzés látni, hogy ennyi gyermek kosárlabdázik Szegeden, ahol én is megtanultam az alapokat. Az utánpóltásunk tagjai szó szerint és átvitt értelemben is felnéznek ránk – ennél nem is kell nagyobb elismerés – tette hozzá Kiss Zsolt.

Háromszáz autogramvadász a Szedeák-napon. Galéria: Karnok Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Contitech-Makó Pásztor István vezetésével készül

A férfi kézilabda NB II Délkeleti csoportjában szereplő Contitech-Makói KC január elején elkezdte az alapozást a tavaszi szezonra. Tovább olvasom