Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Hat érem jutott a Ferroépnek

Hat érmet szereztek a Ferroép-Szeged férfi tekései az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezett egyéni és páros országos bajnokságon.
A szegedi Karsai (balra), Kiss páros ob-aranyat nyert. Fotó: Schmidt Andrea
A közönség először kora délelőtt mordult fel. Amikor a Ferroép-Szeged elsőként pályára lépett párosa, Bódi Tibor és Zapletán Zsombor befejezte önmaga százhúsz dobását. Nem örömüket fejezték ki így, hanem inkább a csalódásukat. A fiatal Zapletán ugyan elfogadhatót nyújtott – mint később kiderült, az 586 fa elég volt aze gyéni döntőbe kerülésre –, ám Bódi maga alatt teljesített. A kettősnek így esélye sem maradt, hogy beleszóljon az érmek elosztásába.

A következő hangos tetszés nyilvánítás akkor történt, amikor Komlósi Ákos lejött a pályáról. Hatszáztizenhat fával a nap addigi legjobbját nyújtotta, a Győri Kommunális versenyzője teljesen ismeretlenként – csapata a harmadik vonalban vitézkedik – alaposan meglepte a szakmát ezzel a produkcióval.

Szegedi örömszavak

Karsai László: – Az első napon jól dobtam, csak rengeteg nehéz állást hagytam fenn, ezért nem sikerült több fát elérnem.

Kiss Norbert:
– A párosban elért eredményemmel elégedett vagyok, mint ahogy a két éremmel is.

Kovács Gábor:
– Mindegyik helyezésemért alaposan meg kellett küzdenem, de megérte.

Zapletán Zsombor:
– Ifjúsági korúként igen értékes számomra ez a felnőtt harmadik hely. 

Ahogy közeledett az első nap vége, úgy jöttek a sportág hazai klasszisai. A szegedi Kiss Norbert alaposan belehúzott – ekkor is felhördült a közönség –, és végül 639 fával zárt, párja, Karsai László 608-ig jutott, így aztán az ő nyakukba került az első aranyérem. A dobogó harmadik fokára is Ferroép-duó állhatott Kovács Gábor és Kakuk Levente személyében.

A páros produkciók kiváló alapot jelentettek az egyéni érmekért folyó harcban. Az előző nap legjobbjai a verseny végén következtek. Óriási csaták alakultak ki, főleg azok után, hogy a zalaegerszegi Farkas Sándor 646-tal az egész viadal legeredményesebb sorozatát produkálta. Így aztán az egyéni aranyérmek elkeltek, a további dobogós helyek pedig ferroépes házi csatákat hoztak. Napi egyéniben Kovács és nagy meglepetésre Zapletán, míg egyéni összetettben Kiss és Kovács nyakába akasztottak érmeket.


Páros és egyéni érmek

A férfi egyéni és páros teke-ob eredményei, páros: 1. Karsai László, Kiss Norbert (mindkettő Ferroép-Szeged) 1247 (608, 639), 2. Farkas Sándor, Fehér László (mindkettő Zalaegerszeg) 1234 (614, 620), 3. Kakuk Levente, Kovács Gábor (mindkettő Ferroép-Szeged) 1229 (611, 618) fával. Napi egyéni: 1. Farkas 646, 2. Kovács G. 603, 3. Zapletán Zsombor (Ferroép-Szeged) 602 fával. Egyéni összetett: 1. Farkas 1260 (614, 646), 2. Kiss N. 1224 (639, 585), 3. Kovács G. 1221 (618, 603) fával. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó FC: itt a vége!

A labdarúgó NB II keleti csoportjában vasárnap rendezik a befejező fordulót. Az ötödik helyen álló… Tovább olvasom