Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Határ menti ligát szervez a Floratom

A Floratom Szeged AC pingpongosai nyári szabadságukat töltik, azonban a klubvezetőknek nincs szünetük: most formálódik a csapat, s a felkészülési, valamint bajnoki menetrend. Egy biztos, hogy Bohács Gábor távozik az extraligás együttesből.
– Négyéves szegedi szereplés után Bohács Gábor és a klub útja elválik. Eddig mindig egyéves szerződést kötöttünk, de most ezt nem hosszabbítjuk meg – mondta Tóth Tibor, a Floratom Szeged AC Extraligában szereplő csapatának edzője. A hírek szerint a pingpongos visszaigazol volt egyesületéhez, Békésre.

– Gábor most végzett a jogon. Itt még nem talált magának állást, ezért egészen biztosan elkerül Szegedről. Ez motivált bennünket döntésünkben: nem ajánlottunk újabb szerződést a játékosunknak – egészítette ki a tréner.

Információnk szerint a klubvezetésnek vannak kiszemelt fiatal játékosai, de jelentkező is akad, aki a szegedi csapatot szeretné erősíteni.
Újonc létére az Extraligában ötödik helyen végzett Tisza-parti csapat megkapta a sportági országos szövetségtől a bajnoki időpontokat. Mint az várható volt a szövetség a fő hangsúlyt az új bajnoki évben az egyéni versenyekre helyezte. Ezért hosszú szünetek törik meg a csapatbajnoki mérkőzéseket. Például szeptember első és második hétvégéjén dupla fordulót tartanak, majd egy hónapos szünet lesz a bajnokságban az egyéni versenyek miatt. Mivel a Floratom a csapatbajnokságra koncentrál, ezért azon munkálkodnak, hogy a szüneteket hasznosan, játékkal töltsék el.

– Jó úton haladunk a határ menti liga megszervezésében. Jelenleg hat-nyolc csapat indulása várható. Most csak kísérleti jelleggel szerveznénk meg a küzdelmet, de amennyiben beválik, úgy azt rendszeressé akarjuk tenni – árulta el Lukács Levente, aki a csapat játékosa és egyben technikai vezetője is. Azt is megtudtuk, hogy Tóth Tibor edző irányításával augusztus elsején kezdődik meg a felkészülés az új bajnokságra, s a tervek között szerepel egy közös edzőtábor a szerb válogatottal Törökkanizsán. Továbbá Kriston Zsolt közreműködésével a Floratom- és néhány válogatott játékos együtt edz. A bajnoki ötödik hely pedig szeptember végén ismét Inter-kupa indulást jelent a Tisza-parti csapatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selyben Zsolt nyert, Hódi Károly harmadik

Kecskeméten rendezték meg a fogathajtó országos bajnokság harmadik fordulóját, amely a négyeseknek a… Tovább olvasom