Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Hatvan fiatallal dolgozik a HLKC

Idén májusban alakult a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club, amely elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkozik. Áncsán István elnök elárulta: a mostani serdülőkre építve 2–3 év múlva szeretnének felnőttcsapatot indítani az NB II-ben.
Az élvonalbeli HNKC végóráiban, idén májusban alakult meg a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club, amely „első körben" 40 fiatalt vett át a megszűnő egyesülettől. Ma már több mint 60-an ismerkednek a sportág fortélyaival az egyletben, amely főként utánpótlás-neveléssel foglalkozik. Jelenleg az országos serdülőbajnokságban szerepel csapatuk – az őszt 10 együttesből a 8. helyen zárta –, de van U12-es, U11-es és U10-es korosztályuk is. A legutóbb megtartott toborzásnak köszönhetően pedig 15 fős szivacskézilabdás teamet is alakíthattak a 2002-ben és 2003-ban született lányokból – tudtuk meg Áncsán István klubelnöktől.

A HLKC serdülőcsapata - ővék a jövő.
A HLKC serdülőcsapata - ővék a jövő.

A büdzsé fő bevételét a tagdíjak jelentik, de akadnak a sportággal és velük szimpatizáló kisebb szponzoraik, magánszemélyek és vállalkozások. Nem dúskálnak a javakban, de a kiadásokat fedezik, sőt számlájukon van tartalék is, persze – tette hozzá a sportvezető – továbbra is keresik azt a mecénást, aki megoldaná költségvetési gondjaikat. Itt kell megemlíteni, hogy a Balogh Imsi Sportközpontot díjmentesen használhatják, és a vásárhelyi önkormányzat mikrobuszával jutnak el az idegenbeli találkozókra. A lehetőségeikkel tisztában vannak, két lábbal a földön állva tervezik a jövőt.

– A megalakuláskor három célt tűztünk magunk elé – közölte Áncsán –, az első az akut „életmentés" volt, hogy megmaradjon a városban a női kézilabda; a második, hogy szisztematikusan dolgozzunk, neveljük az utánpótlást. Ez a kettő teljesült, és most már szólhatunk a harmadikról is.
Szeretnénk 2–3 év múlva a jelenlegi serdülőre építve felnőttcsapatot versenyeztetni; most úgy gondolom, az NB II anyagi hátterét megteremthetjük. Közép- és hosszú távon azt céloztuk meg, hogy a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club jelentős, megkerülhetetlen bázisa legyen a sportágnak a megyében, a régióban – vázolta a terveket az egyesület elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. lisa01 2010. december 30. 10:39
    „Nagyon-nagyon sok sikert kívánok Önöknek! Örülök, hogy a méltatlanul nehéz sorsú vásárhelyi női kézilabda mégis életben maradt ebben a metropolisban. Jó egészséget, és B.U.É.K.!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi atomrobbanás: Szedeák-Paks 76-72

Elképesztő bravúrt aratva a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák legyőzte a tavalyi döntős, jelenlegi… Tovább olvasom