Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Hazard és Lukaku is kedvencnek számít: lelkesen szurkoltak a röszkei fiatalok a szurkolói klubban - galéria

Az ötödik nap sem maradt vendég nélkül a Délmagyarország- Hági Szurkolói Klub. A Röszke SK U11-es és U13-as korosztálya nézte végig a forráskúti Ádám Martin társaságában a Belgium- Panama meccset.
Röszkén szeretik a sportot, azon belül a futballt. A határ menti községben is fontos szerepet tölt be az utánpótlásnevelés. Szekeres Zoltán és Szalma Gábor felel a szakmai munkáért, azért, hogy minél több kisgyerek szeresse meg a játékot. Éppen ez a célja az egyesületnek, a tehetségesebbek Szegedre járnak edzésre.
Így sincs hiány létszámban, az U7, az U9, az U11 és az U13 a Bozsik-programban vesz részt. Az őszi szezonban több fordulót is rendeztek, így a gyerekek hazai pályán játszhattak.
Hazard és Lukaku is kedvencnek számít: lelkesen szurkoltak a röszkei fiatalok a szurkolói klubban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Hiába számít kis településnek Röszke, szerencsére a gyerekek szeretnek mozogni, így nem küzdenek létszámhiánnyal a csapatok. Négy edző dolgozik a különböző korosztályoknál. Szerencsére ideális körülmények között dolgozhatnak, a korszerű öltöző mellett villanyfényben is tudnak edzeni. Téli időszakban a röszkei sportcsarnokban tartanak edzést Zámbó Dániel, Szalma Gergő, Szalma Gábor és Szekeres Zoltán edzők.
Idén nagyszerűen szerepelt a felnőttcsapat, kiharcolta a megyei I. osztályban való szereplést, Pördi Péter együttese így a legjobbak között szerepelhet Csongrád megyében. A helyi nagycsapatban is főként röszkei játékosok szerepelnek, visszatértek azok a labdarúgók, akik még fiatalon a Tisza Volán Focisuliba kerültek. Pezsgő futballélet van Röszkén, mert a falu számára is fontos, hogy a gyerekek jó közösséget alkossanak.
Hazard és Lukaku is kedvencnek számít: lelkesen szurkoltak a röszkei fiatalok a szurkolói klubban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A Délmagyarország–Hági Szurkolói Klubban Szűcs Vili, Szűcs Dani, Császár Ricsi, Balázs Bence, Stránszki Alex, Takács Máté, Borsos Péter, Tari Krisztián, Szekeres Ádám, Szekeres Kornél és Kaszás Bálint szurkolt. A fiatalok legtöbbje az európai együttes sikeréért szorított, hiszen elmondták, hogy több ismert labdarúgó játszik náluk, közülük Hazard és Lukaku is kedvencnek számított. A srácoknak nagy élményt jelentett, hogy a forráskúti származású Ádám Martinnal tudták végignézni a 90 percet. A Vasas utánpótlás-válogatott labdarúgója volt a szurkolói klub vendége, természetesen közös fotó is készült a röszkei csapattal.
Belga zászlóval is érkeztek a Délmagyar-Hági Szurkolói Klubba. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes tábort rendez a Máltai Szeretetszolgálat

Máltai önkéntes képzést tartanak 16-26 év közötti fiataloknak öt napos napközi tábor jelleggel. Tovább olvasom