Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Hazatérhet az Apátfalva: jelentős változások lesznek a keretben, céljuk a feljutás

Nagy álmokat szövögetnek Apátfalván. 2019-es bronzérmük után 2020-ban feljutást érő helyen végeznének a Csongrád megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Örömre már most okuk van, mivel elkészült gyönyörű nagypályájuk, amelyet hamarosan elfoglalhatnak, így hazatérhetnek makói albérletükből.
Jól zárta a 2018–2019-es idényt a Csongrád megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban az Apátfalva, bronzéremmel a nyakukban mehettek nyári szünetre. Pályafelújítás miatt az elmúlt szezont makói albérletben töltötte a klub, a 2019–2020-as kiírást azonban már otthon kezdik meg.

– A pályabérlésünk június 30-án lejárt Makón, amelyet már nem szeretnénk megújítani – árulta el megkeresé­sünk­re Luczó Csaba, az Apát­­falva SC elnöke. – A felkészülést már itthon szeretnénk megkezdeni. Gyönyörű a fű, már csak néhány feladata van a kivitelezőnek, akitől azt az ígéretet kaptuk, hogy a július 15-i héten birtokba vehetjük a pályát – mesélte örömmel. A kapuk és a labdafogó hálók felhelyezése, valamint a hitelesítés van hátra. A nyári birtokbavétel után az ünnepélyes átadást szeptemberre tervezik.

Nem túlzás azt állítani, hogy csodás körülmények között futballozhatnak Apátfalván, mi­­után elkészül az új nagypálya automata öntözőrendszerrel, lelátóval, négy csapatra elegendő öltözővel. Télen az impozáns sportcsarnokban tarthatják az edzéseket. Ami pedig a bronzérmes felnőttcsapatot illeti, komoly célokkal vágnak neki a felkészülést követően a pontvadászatnak.
Apátfalván (sárgában a játékosok) minden adott ahhoz, hogy kiharcolják a feljutást. FOTÓ: KISPÉTER ZOLTÁN
Apátfalván (sárgában a játékosok) minden adott ahhoz, hogy kiharcolják a feljutást. FOTÓ: KISPÉTER ZOLTÁN
– Jelentős változások lesznek a megyekettes gárdánknál, amelynek Frank Csaba lesz a vezetőedzője, aki az utánpótlásban is vállal majd feladatokat. Négy-öt játékosunk távozik, míg nyolc-tíz érkezhet. A legtöbben valószínűleg a tavalyi megyeegyes Makóból jöhetnek. Konkrét ne­­veket még elhamarkodott lenne mondani, mivel a szombati megbeszélésünkön dől el sok minden. Nem titkolt célunk, hogy utoljára szeretnénk a megyekettőben indulni – utalt arra Luczó, hogy feljutást érő helyen vé­­geznének. Ugyanakkor megjegyezte, ez cseppet sem lesz könnyű, mivel a háttérben több együttes is komoly szándékkal azért erősít, hogy 2020 nyarán már a megyeegyben kezdhessen. Az I. osztály feltöltési sorrendjének második helyén állnak, a felkérést vi­­szont visszautasították. Idei céljuk a szurkolók visszacsalogatása, bár Makón is népes publikum biztatta hétről hétre a harmadik helyezett együttest. A bajnokságra négy-négy idegenbeli és hazai rendezésű felkészülési találkozót kötöttek le az apátfalviak, hogy az augusztus 17-i rajtra sikeresen felkészüljenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy László: holnap is felkel a nap - Sikeres pályafutás után vezetőként is szeretne nagyot alkotni

Nagy László: holnap is felkel a nap - Sikeres pályafutás után vezetőként is szeretne nagyot alkotni
Befejezte pályafutást a Pick Szeged saját nevelésű kézilabdása, Nagy László. A világ egyik legjobb játékosának tartották, sikert sikerre halmozott. Aktívan telnek a sportmentes napjai, jelenleg edzőnek tanul Spanyolországban, de közben tervezi a magyar kézilabda jövőjét. Tovább olvasom