100 nap múlva kezdődik a szegedi kajak-kenu világbajnokság

100 nap múlva kezdődik a szegedi kajak-kenu világbajnokság. Közel 100 ország várható az olimpiai kvalifikációról döntő eseményre. Izgalmakban nem lesz hiány.

Szerda délelőtt az NKM szegedi székházában tartotta sajtótájékoztatóját a szegedi kajak-kenu világbajnokság szervezőbizottsága.

– A kormány támogatásával rendben zajlik a Maty-éri létesítményben a pálya történetének legnagyobb fejlesztése, amelynek eredményeként teljesen megújul a központ, és új távlatok nyílnak a hasznosítás tekintetében – kezdte mondandóját Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Még 100 nap, és augusztus 20-án 18.30-kor a pályán az ünnepélyes megnyitóval megkezdődik a világbajnokság. A tét nem kisebb, mint a tokiói olimpiai részvétel. Eddig közel 100 ország jelezte indulási szándékát. Minden válogatott a legjobb versenyzőivel vesz részt.

– Fő cél a minél több kvóta megszerzése – vette át a szót a szövetségi kapitány, az egykori szegedi versenyző, Hüttner Csaba. – Szeretnénk minél több számban ezt megszerezni, így nem lesznek duplázók, mindenki egy számot megy majd. Egyre izgalmasabb hetek jönnek számunkra, következnek a válogatók.

Az eseményen három szegedi kiválóság, Kárász Anna, Birkás Balázs és Kiss Tamás vett részt.
Kárász éppen a szolnoki edzésről érkezett, Birkás pedig az összejövetel után ment Mártélyra tréningezni. Elárulták, hogy sokat még nem gondolnak a vébére, hiszen számukra még fontos feladatok következnek, a válogatókon kell jól teljesíteniük.

– Nagy valószínűséggel Kozák Danutával az 500 párost célozzuk meg, erre készülünk – árulta el a lapunknál 2018 legjobb női sportolójának választott Kárász Anna.
 

Kiss Tamás kiválóan kezdte a szezont, a szolnoki tájékoztatóversenyen egyesben nyert. Az olimpiai bronzérmes kenus kiemelte, hogy remek döntést hozott akkor, amikor Szegedre igazolt, újabb lendületet kapott.