A tavasz rangadóját rendezik Algyőn a megyeegyben - Bodó Attila tippelt a 24. fordulóra

A Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a 24. forduló valamennyi mérkőzését ma rendezik, egy kivételével 17 órától, egyedül a HFC II.-Csongrád mérkőzés kezdődik 18 órakor. A játéknap mérkőzéseire Bodó Attila (37) tippelt, aki futballozott Tápén, Szőregen, az SZVSE-ben, illetve edzősködött már az SZVSE-ben és Szőregen is.
Szabadnapos: UTC.
 
Tiszasziget (1.) – Makó II. (11.)
 
Ma, 17 óra, Tiszasziget, vezeti: Kiss Richárd (Barta N., Szűcs I.): – Bernát Petiék otthon tartják a három pontot a fiatal Makó II. ellen. Viszont azt ne felejtsük el, hogy kevés helyen hagyott pontokat az éllovas Tiszasziget, de az ősszel éppen Makón csak döntetlent játszott.
 
Szentesi Kinizsi (7.) – Zsombó (14.)
 
Ma, 17 óra, Szentes, vezeti: Szalai Szabolcs (Mucsi, Farkas T.): – Ez is egyértelmű egyes, bár Szentesen gyengébben alakul a tavasz, mint ahogy az őszi szereplés és eredmények alapján várni lehetett. A Zsombó bárkire veszélyes, főleg otthon, és képes meglepetést okozni, ám úgy látom, nem most sikerül nekik.
 
Székkutas (13.) – Szőreg (8.)
 
Ma, 17 óra, Székkutas, vezeti: Bálint Dániel (Kovács A., Minda): – A legutolsó csapatom a Szőreg, amelyben még pár mérkőzést játszottam. Mélyponton vannak a vendégek, nem igazán megy nekik, de mivel ismerem a játékosokat, tudom, hogy kijönnek ebből a hullámvölgyből, és elindulnak felfelé. Szerintem most teszik meg az első lépést felfelé.
 
Kiskundorozsma (6.) – FK 1899 Szeged (15.)
 
Ma, 17 óra, Kiskundorozsma, vezeti: Brezovai Zoltán (Hilák, Maurer): – Az FK 1899 Szeged kerete nem sokat változott, a szezon azonban mégsem úgy alakul, ahogy tervezték. Szurkolok nekik, hogy bent maradjanak, a Kiskundorozsma viszont masszív alakulat, alig kapnak gólt, és előrébb álló, esélyesebb csapatokat is kaptak már el. Most azonban döntetlent várok.
 
Röszke (5.) – Foliaplast-Bordány (4.)
 
Ma, 17 óra, Röszke, vezeti: Szöllősi Ferenc (Szeles, Bozóki): – A Röszke tavaszi formája jó, de szerintem ezúttal a Bordány nyer idegenben. Megmondom őszintén, nehéz feladat elé állít a meccs, ha totóznék, X2-re venném, éppen ezért gondolom azt, hogy talán győzhetnek a vendégek.
 
HFC II. (10.) – Csongrád-Kunság Aszfalt (9.)
 
Ma, 18 óra, Hódmezővásárhely, vezeti: Gyuga Zsolt (Fehér J., Zacsok I.): – A Hódmezővásárhelyi FC II. legutóbbi 3–1-es veresége az SZVSE ellen belefért, de most a fiatal hazaiak legyőzik a csongrádi csapatot.

A forduló rangadója:
 

Algyő (2.) – SZVSE (3.)
 
Ma, 17 óra, Algyő, vezeti: Virág András (Vida, Soós I.): – Ez lehet nem csak a forduló, hanem akár a tavasz rangadója is, bár a második Algyő előnye eléggé meggyőző a harmadik SZVSE-vel szemben. A Tiszasziget és az Algyő már nem hibázik annyit, hogy be lehessen hozni. Az utóbbi együttes a nevelőklubom, neki van a legjobb, legerősebb kerete, összeérett az együttes, így egy pontot elhoz Algyőről. Megjegyzem, mindkét csapatban játszottam korábban.

Edző várakozások:

Sebők László, az Algyő játékos-edzője: – Tiszteljük a SZVSE-t, amelyet egy nagyon jó csapatnak tartok. Hazai pályán dominálni szeretnénk, egy igazi megyei rangadóra számítok szombaton. Vízválasztó meccs lesz, mert ha pontokat veszítünk, a Tiszasziget elkezdhet ünnepelni, ha csak nem csinál butaságot. BL-döntő vár ránk, ezt mondtam a srácoknak.

Az Algyő várható kezdőcsapata (4-1-4-1):  Siska  Mészáros, Belanka, Szélpál, Pénzváltó  Sebők  Lajkó, Bozsóki, Kovács M., Szil  Hatvani I.

Kelemen Balázs, a SZVSE játékos-edzője: – Igazi rangadóra számítok szombaton, ahol úgy gondolom, a nagyobb tét az Algyőn lesz, hiszen ellenfelünk a bajnoki címért küzd. Ettől függetlenül nem feltett kezekkel érkezünk az összecsapásra, szeretnénk komoly feladat elé állítani a rutinos algyőieket.

Az SZVSE várható kezdőcsapata (4-2-3-1): Miklós – Kormányos, Vastag, Csamangó, Végh – Szilágyi, Fülöp – Pócs, Csanádi, Hatvani J., – Péter.