Alapszakaszt befolyásoló meccs

Ma 18 órakor alapszakasz-helyezést befolyásoló mérkőzést játszik a BSE-vel a Szeviép-Szeged A csoportos női kosárlabdacsapata. Donkó Orsolya vezetőedző a Pécs elleni kitűnő játék folytatását várja.

A női kosárlabda NB I A csoportjának állása: 1. Sopron, 2. Pécs, 3. BSE, 4. Szeviép. A fővárosi és a szegedi csapat egyformán hét győzelmet és két vereséget könyvelhet el, mivel a két euroligás csapattól mindkét klub vereséget szenvedett. Tehát amelyik együttes most nyer, az a másikkal szemben lépéselőnybe kerül. Tudják ezt a szegedi játékosok is, s mint Donkó Orsolya vezetőedző elmondta: egész héten erre a rangadóra készültek.

– Némethnek és Fürésznek szemmel láthatóan jót tett, hogy nem kellett elutaznia Debrecenbe. Frissebben mozogtak. Nagyon bízom abban, hogy a Pécs elleni ritmust és negyvenperces, nagyszerű játékunkat a mérkőzés végéig tartani tudjuk. Egész héten a BSE taktikájának ellenszerét gyakoroltuk. A korábbi mérkőzéseinken tapasztalt védekezési és támadási hibák kijavításán dolgoztunk – tájékoztatta lapunkat a szakember.

Némethnek jót tett a pihenő. Fotó: Segesvári Csaba
Némethnek jót tett a pihenő.
Fotó: Segesvári Csaba

A nyáron a BSE nagy változáson ment keresztül. Több játékos klubot váltott. Azonban a játékosállományban nem gyengültek a fővárosiak. Több meghatározó játékossal bírnak. Közülük is ki kell emelni a Szolnokot, majd a Szekszárdot is megjárt szerb Mina Makszimovicsot, a 2005/2006- os bajnokságban a Nagykanizsában játszó amerikai Hardy Allysont, aki legutóbb a Szolnoknak 25 pontot dobott. Vagy a Zalaegerszegről igazolt bolgár válogatott Lidiya Milkova nevét is külön érdemes említeni. A volt szeviépes Szlimák Hajnalkát és Aranyics Esztert pedig a bizonyítási vágy fűti volt klubja ellen.

– A BSE átalakult, de egy pillanatra sem állítanám, hogy meggyengült. Jót tett a csapatjátékuknak, hogy elküldték a két kubai idegenlégiósukat, mert ezzel összehangoltabbak lettek. Sajnos nálunk Olena Zserzserunova sérülése még mindig nem jött rendbe. A játékos délelőtt Cinikéhez jár, míg délután különmunkát végez. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de optimista vagyok, hogy meg tudjuk ismételni a Pécs elleni negyvenperces játékunkat – vélte Donkó Orsolya.