Bajnok a Mórahalom, a veretlenségért vív csúcsderbit Deszken

Most már hivatalos: a Mórahalom lett a Csongrád megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság győztese. Az eddig veretlen csapat edzője, Hevesi Tibor csupa dicsérettel értékelte a szezont.

Az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának versenybizottsága döntött a hétvégén elmaradt bajnokiról: mivel a vendég csengeleiek nem álltak ki a találkozóra, a Mórahalom 3–0-s győzelmet, és ezzel három pontot könyvelhet el. Ez pedig azt jelenti, hogy most már nem csak elvben, hanem gyakorlatilag is a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság győztese a Mórahalom. A Deszk így hiába volt nagy versenyben a bajnoki címért, riválisa elleni, szombati csúcsderbije már tét nélküli lesz – legalábbis papíron. Az eddigi 29 fordulót ugyanis a Mórahalom 25 győzelemmel és 4 döntetlennel tudta le, így maradt motiváció: szeretnék megőrizni a veretlenségüket.

– Hálásak lehetünk a Deszknek, remek formájával ugyanis tűzben tartott minket. A veretlenséget már az őszi szezon után célként jelöltük ki, hiszen a téli szünet előtt vettük át a vezetést. Már csak egy meccsre vagyunk az álmunktól – kezdte a szezon értékelését Hevesi Tibor, a Mórahalom edzője. – A téli szünetben már csak megyeegyes csapatokkal vívtunk felkészülési mérkőzéseket, és nem panaszkodhattunk a mérlegre, csak a Tiszaszigettől kaptunk ki, a Szőreggel ikszeltünk, a többi ellenfelet legyőztük.

Átlagban meccsenként 4 góllal jelezték az ellenfeleknek, hogy a bajnoki cím a céljuk. Az eddigi 119 mórahalmi találatból 46 fűződik Bokányi Richárd nevéhez, aki eddig mindenhol védőt játszott.

– Szerencse, hogy már gyerekkora óta sokszor láttam játszani. Már régóta éreztem, hogy támadónak még jobb lenne, és a szezon előtt ezt neki is elmondtam. Partner volt a tervemben, és be is vált. Nagy erősségünk volt, de minden játékost kiemelnék, a fiatalokat külön megdicsérném, hiszen végig motiváltan játszottak. Köszönettel tartozunk a helyi plébánosnak, Joó Balázs ugyanis lelkipásztorunk volt, sokat beszélt a játékosokkal, mindig eljött a közös vacsoráinkra, mindenki szereti őt, sokat tett a csapategységünkért. Büszke vagyok a mutatott játékunkra, amely miatt a régi, megyeegyes találkozókon látott arcok visszatértek a meccseinkre – tette hozzá Hevesi Tibor.

A hétvégi program
Megyei II. osztály, 30. forduló, szombat, 17 óra: Kiszombor–Csanytelek, Móravárosi Kinizsi–Baks, Földeák–Apátfalva, Nagymágocs–Balástya, Mindszent–Üllés, Csengele–Tömörkény, Deszk–Mórahalom, SZVSE II.–St. Mihály.
Megyei III. osztály, Homokháti csoport, rájátszás, 6. forduló, felsőház, szombat, 17 óra: Zákányszék–Kistelek, Dóc–Sándorfalva. Középház, szombat, 17 óra: Öttömös–Balotaszállás, Bordány–Ruzsa.
Megyei IV. osztály, 30. forduló, vasárnap, 11 óra: UTC–MUFC, 17 óra: Csanytelek–Kiskundorozsma, Újszent­iván–Domaszék, Szatymaz–Ópusztaszer, Derekegyház–Fábiánsebestyén, Maroslele–Móravárosi Kinizsi.