Barcelonáért fociznak Szegeden: 8 csapat küzd a Danone-kupa selejtezőjében

Négy megyéből nyolc U12-es labdarúgócsapat mérkőzik meg Szegeden, a Szegedi VSE stadionjában a világ legnagyobb nemzetközi gyermek focikupájának regionális elődöntőjén.

 A Danone szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fordulóiban összesen 96 csapat és közel 1200 fiatal focista áll pályára azért, hogy Magyarországot képviselhesse a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

Az április 23-i szegedi regionális elődöntőn a Kecskeméti LC, a Szeged-Grosics Akadémia, a kecskeméti Hírös-Ép és a szolnoki Szanda Foci Suli csapata, valamint Cegléd, a Kiskunhalas, Baja és Szolnok játszanak. A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Nyilasi Tibor 70-szeres válogatott labdarúgó, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

A Danone és az MLSZ a torna szerves részeként minden évben jótékonysági akciókat szervez: idén a kupa résztvevői sportszer- és sporteszközgyűjtéssel segítik az állami gondozásban élő gyermeklabdarúgó társaikat. 

A szegedi regionális elődöntőn részt vesz Szentgyörgyi Pál alpolgármester, Vincze Ottó válogatott labdarúgó, aki a Danone Focikupa a Gyermekekért tiszteletbeli nagykövete és Szántai Levente, a Szeged-Grosics Akadémia kapusa is.

A torna kedden 10 órakor kezdődik a Szegedi VSE stadionjában.