"Csak higgadtan, okosan!"

Barcelona, Juventus, Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Arsenal, Bayer Leverkusen, Lazio - az elmúlt hetekben ezekkel a csapatokkal is kapcsolatba hozták Szoboszlai Dominikot. A magyar labdarúgás legnagyobb ígérete kapcsán felröppenő átigazolási pletykákat sokan izgatottan, még többen kétkedve figyelik. Egyik hozzáállás sem szerencsés, az arany középutat érdemes választani.

Szkeptikusnak azért nem szabad lenni, mert Szoboszlai formája, mutatói, mentalitása, technikai képzettsége, játékintelligenciája és klubjának tehetségnevelő hagyományai egyértelmű utat jelölnek ki: ha így folytatja fejlődését, előbb-utóbb egy ismertebb klub lecsap rá.

Másrészt érdemes higgadtan kezelni a híreket, még ha hazánk futballkedvelőjeként ez nehéz is, hiszen rég voltak már a PSV mezében lőtt Dzsudzsák-bombák. Mivel Dominikot nemzetközi szinten is évek óta az egyik legígéretesebb középpályásnak tartja a szakma és a média is, természetes, hogy sorra jönnek a hírek a sztáregyüttesek érdeklődéséről. Most e jelenség csúcsát éljük, de az uborkaszezon végével lecseng, hiszen 99 százalék, hogy a játékos marad Ausztriában. Ezt ügynöke állítása szerint maga Dominik döntötte el, és milyen jól tette.

Gárdájánál láttunk egy olyan fejlődési pályát, ami a 18 éves reménység szempontjából a legjobbnak tűnik. A Liverpoollal friss BL-győztes Naby Keitáról van szó, aki két salzburgi szezon után családon belül maradva igazolt a Bundesligába, a Lipcséhez. Tökéletes következő állomás lenne jövőre: borítékolható Bajnokok Ligája-szereplés, a fiataloknak kedvező szellemiségű, elit bajnokság, illetve Gulácsi és Orbán révén két magyar válogatott csapattárs. Onnan pedig – ha él a lehetőséggel – határ a csillagos ég. De még tényleg várjon legalább egy évet, és okosan válassza meg karrierje új lépcsőfokát!