Döntőkben úsztak megyénk vb-indulói

Csongrád megyei úszóknak is szurkolhattunk a budapesti rendezésű junior-világbajnokság döntőiben, ugyanis a Haász SZUE-től Fábián Fanni és Ul­rich­­ Botond, a NICS-HSÚVC-től pedig Szőke Zita is a fináléba jutó magyar gyorsváltó tagja volt. Egy-egy 7. és 8. hellyel zárták a nyitónapot.

Kedden elkezdődött a magyar úszótársadalom által régóta várt esemény, a budapesti ren­­dezésű junior-világbajnokság, rögtön a nyitónapon volt mire büszkének lennünk – Csongrád megyei szemmel is.

Elsőként nem egy régiós ver­­senyzőt, hanem Zombori Gábort emelnénk ki, aki olimpiai A szintet jelentő 3:46.06 perces eredménnyel megnyerte a 400 méter gyorsot. Zombori a délelőtti elő­­futamban tagja volt a 4×100 méteres fiú gyorsváltónak is, ahogy a Haász SZUE reménysége, Ulrich Botond is, a kvartett óriási versenyben döntőbe is jutott. Ez az eredmény már önmagában is óriási siker a fiúk számára, így a helytállás volt a cél, ami sikerült, javítottak is az idejükön, pedig a világbajnoki címet szerző Zombori a döntőben már nem szerepelt.

A leány 4×200 méteres ma­­gyar gyorsváltó döntőbe jutásában a NICS-HSÚVC-től Szőke Zita, a Haász SZUE-tól pedig Fábián Fanni is szerepet vállalt, de utóbbi tehetségnek ma komoly feladata lesz – korosztályos Eb-ezüstérmesként 200 méter pillangón akár dobogóra is esélyes lehet –, így a szegedi versenyző nem vett részt a fináléban. A vásárhelyiek úszója viszont ott volt, a magyar váltóval 7. helyen zárt.