Elkerülte egymást az OB I-es férfi bajnokságban a Szentes és a Szeged, nem lesz megyei derbi

A Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették a férfi vízilabda OB I sorsolását. A két megyei csapat elkerülte egymást, a Szeged az A-ba, a Szentes a B-be kapott besorolást.

Pedig jó lett volna. Jó, mert min­­dig különleges, és Magyarországon egyedülálló a megyei derbi, hiszen a férfi vízilabda OB I-ben csak Csongrád megye ad két csapatot, méghozzá az újonc Szegedi Férfi Vízilabdacsapatot és az elmúlt szezonban 10. helyen végző Metalcom Szentest. A Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették a 2019–2020-as bajnokság sorsolását, azonban a két gárda elkerülte egymást, a Szeged az A-ba, míg a Szentes a B-be kapott besorolást.

Szeptember 1-jén és 2-án a BENU magyarkupa-selejtezőjét rendezik. A Szentes rendező lesz, a Szeged Kaposvárra utazik.

Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője értékelte először a sorsolást:
– Sajnos ismét nem volt sze­rencsénk, mert lényegesen erősebb csoportba kerültünk. Élet-halál harc lesz a bajnoki küzdelem idén számunkra. Egy olyan erős csapatunk lesz, mint tavaly, tehát masszív középcsapat szeretnénk lenni, amire minden esélyünk megvan. A sorsolással nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, minden meccs­nek óriási tétje lesz, ha köz­be jön egy sérülés, vagy betegség, az felboríthatja az egész éves tervünket. A kupasorsolás viszont szerencsés, a legfontosabb, hogy otthon, Szentesen játszhatunk. Reális cél lehet a selejtezőtorna megnyerése, ahol felmérhetjük, hogy mit tudunk majd az OB I-es riválisaink ellen.

Szabó Zoltán, a Szeged Férfi Vízilabdacsapat mestere a kö­vetkezőképpen nyilatkozott a leendő ellenfelekről:
– Minden ellenfelünket tisztelnünk kell, nekünk mindenki ellen helyt kell állni. Jelenlegi helyzetünkben mi nem válogathatunk, nekünk az ősszel a ta­­vaszt kell megalapoznunk. Az OB I-ben nincs könnyű el­lenfél, mi minden meccsen építkezünk. Nem lesz könnyű a helyzetünk, hiszen szeptember 4-én a Fradi ellen itthon kezdünk, majd megyünk Szolnokra, ezután pedig jön a Miskolc. A csoport három legerősebb csapatával találkozunk. An­­nak örülök, hogy a bajnok ellen hazai medencében, re­ményeim szerint telt házas meccsel nyitjuk a szezont. Jó lett volna a magyar kupában itthon játszani, pályáztunk rá, de a sorsolás nem kedvezett.

E.ON férfi vízilabda OB I, A csoport: FTC, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Pécs, Tatabánya, UVSE, Szeged. B csoport: OSC, Eger, BVSC, Honvéd, Szen­­tes, Szombathely, Kaposvár, Vasas.

BENU Férfi magyar kupa 2019–2020, A csoport: Szentes (rendező), UVSE, BVSC, Szombathely. B csoport: Pécs (rendező), Debrecen, Nagykanizsa, Tatabánya. C csoport: Kaposvár (rendez), Honvéd, Szeged, Vasas.