Fotó: Török János

Elmarad a Szeged-Csanád GA ma 19 órára kiírt mérkőzése

Elmarad a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ma 19 órára kiírt NB II.-es labdarúgó mérkőzése a Gyirmót FC Győr ellen, mivel a vendégek játékosai koronavírus-fertőzöttel érintkezhettek.

Frissítés:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatorvosa, egyben a Szent Gellért Fórum járványügyi felelőse adott magyarázatot arra, miért is maradt el a meccs.

– A mai nap folyamán tudomásunkra jutott, majd a Gyirmót FC Győr is megerősítette, hogy a tegnap Szegedre tartó buszon derült ki, két személy igazoltan pozitív Covid-tesztet produkált. Ezt Kecskeméten tudták meg, az érintetteket izolálták. A Győr-Kecskemét távot azonban egy buszban tették meg, így jelezniük kellett volna az ÁNTSZ és az MLSZ felé is, hogy a teljes csapat kontaktszemélynek számít, ez sem felénk, sem más felé nem történt meg. A mi csapatunk és stábunk negatív eredményt produkált, így a nézők és a mi csapatunk, valamint az itt dolgozók egészsége érdekében a Gyirmót buszát nem engedtem a stadion területére. Ezt a döntést egyeztettünk az NNK Csongrád-Csanád megyei hivatalával és annak vezetőivel, ők egyetértettek velünk ebben – mondta az okokról Thurzó Balázs.

Korábban írtuk:

A csapat és a nézők védelmének érdekében nem játsszák le szeptember 16-án 19 órakor a Szeged-Csanád GA–Gyirmót FC Győr NB II.-es labdarúgó mérkőzést.

Már a stadion területére sem engedték be a Gyirmót játékosait.

Kívül maradt a vendégcsapat.
Fotó: Török János

– Két órával a találkozó kezdési időpontját megelőzően kiderült, hogy a Gyirmót FC Győr csapatának játékosai érintkezésbe léphettek koronavírussal fertőzött személlyel, így a csapatunk és a nézők egészségének védelmében a mai bajnoki mérkőzést nem játsszák le a csapatok. A mérkőzés későbbi időpontjáról, valamint a megváltott jegyekkel kapcsolatban később adunk tájékoztatást – írja közleményében a Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballcsapata.

Dosszié

Hozzászólások