Hallgassa élőben!

Emlékezetes Kocsis Lajos-emlékmeccs

Nyolc órán át meccs meccset követett az adidas Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjében. Lapunk és a Szeged VSI által megszervezett Kocsis Lajos-emlékmérkőzésen a Szeol AK és a Honvéd öregfiúi feledhetetlen negyven perccel emlékeztek Szeged szülöttére.

Kocsis Lajos-emlékmérkőzés:
SZEGED ÖREGFIÚK–HONVÉD ÖREGFIÚK 6–6 (3–2)
Újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Madácsi, Szekeres.
Szeged öregfiúk: Tóth Z. – Bogdán, Orosházi, Polyvás T., Major, Török. Csere: Merley (kapus) dr. Tóth, Kántor, Gerecz, Birinyi, Kemenes, Móricz, Szécsényi, Márki, Nagy I., Deák, Kozma Z. Szakvezetők: Szalai István, Kutasi László, Kőhalmi István.
Honvéd öregfiúk: Kollár – Csábi, Détári, Pisont, Pál, Kocsis L. Csere: Kocsis K., Csehi T., Rott, Birinyi. Szakvezető: Szurgent Lajos.
Gólszerzők: Márki (18. és 33.), Török (7.), Kemenes (14.), Orosházi (26.), Szécsényi (37.), ill. Pisont (9., 19. és 34.), Rott (23.), Kovács K. (30. és 40.).

Nyolc órán át meccs meccset követett az adidas Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjében. Látványos csaták, ádáz küzdelmek jellemezték a viadalt. Lapunk és a Szeged VSI által megszervezett Kocsis Lajos-emlékmérkőzésen a Szeol AK és a Honvéd öregfiúi feledhetetlen negyven perccel emlékeztek Szeged szülöttére. Az 1500 néző kiválóan szórakozott a régi kedvencek játékán.

Már csak egy perc volt hátra a meccsből, amikor lapunk munkatársa, Méhes Gábor arra kérte a szurkolókat, hogy felállva tapsoljanak, és emlékezzenek a zseniális képességekkel megáldott Kocsis Lajosra, Szeged szülöttére, az olimpiai bajnok labdarúgóra. Bizony ekkor nem egy embernek könnybe lábadt a szeme. Csodás dolog volt a szurkolóktól, hogy ünnepelték Kocsist, illetve azokat a labdarúgókat, akik pályára léptek a Szeged VSI és lapunk által szervezett emlékmeccsen.

Pisontot Merley (balról), Márki és Kemenes próbálta megállítani. Fotó: Segesvári Csaba

Micsoda negyven percet varázsolt a Szeol AK és a Honvéd öregfiúk csapata az újszegedi sportcsarnok küzdőterére! Potyogtak a gólok, mindkét gárda nyílt sisakkal támadott. A hazai oldalon egy nagy visszatérővel is találkozhattunk, dr. Birinyi István hosszú évtizedek után játszott a kék-fekete mezben. Az egész meccsen a szegedi gárda vezetett, a kispestiek azonban mindig egyenlítettek. Pedig Merley micsoda bravúrokat mutatott be, és Szécsényi Gabi akkora gólt rúgott Kollárnak, hogy kiköltöztek a pókok a felső sarokból. Mégsem az övé volt a nap találata, hanem a vendégek kapusáé, Rotthé, aki most mezőnyben szerepelt. Akkora dugót küldött a jobb pipába, hogy majdnem felborult a kapu. Hiába volt a Szeolnál az előny, húsz másodperccel a meccs vége előtt Kovács Kálmán egyenlített. A Honvédban a két Kocsis fiú, Lajos és Krisztián is pályára lépett. A két testvérre nagy hatással volt, hogy ilyen sokan eljöttek édesapjuk emlékmeccsére, és mindketten kitettek magukért a meccsen. De ez elmondható a szegedi oldalról is: Kozma Zoltán, Deák Ferenc, Kántor Ferenc, Bogdán István, Orosházi László és még sorolhatnánk neveket, mintha húszévesek lettek volna, úgy mentek a pályán.

Az alsóvárosi temetőben a szegediektől Szalai István (jobbról), a Honvéd részéről Szurgent Lajos helyezett el koszorút Kocsis Lajos sírján. Fotó: Segesvári Csaba

És még Détári Lajost és Pisont Istvánt nem is említettük. Nagy játékosok még most is, jó helyen van náluk a labda. Élmény őket nézni. De jó lenne, ha több ilyen futballistánk lenne. Bár aki játszott a 6–6-ra végződött emlékmeccsen, azok közül bárkit szívesen látnánk még mindig a pályán, mert ők tényleg jó futballisták voltak.

Eredmények

A szegedi adidas Kék Mókus-kupa kispályás focitorna eseményei nyolc órán át szórakoztatták a közönséget. A nap végére ezerötszáz szurkoló gyűlt össze az újszegedi sportcsarnokban. A Szeged Városi Sportigazgatóság által kiválóan megszervezett, december minden hétvégéjét kitöltő torna legérdekesebb döntőjét az öregfiúknál a két régi rivális, az Első Beton Szenior és Fit World vívta – utóbbi sikerével. A nyílt kategóriában a Batyu Bt. a tavalyi második helyét cserélte le elsőre a szimpatikus mezőhegyesiek ellen.

Adidas Kék Mókus-kupa, nyílt kategória, döntő: Batyu Bt.–Dublin Music Pub 0–0, büntetőkkel: 3:2. a 3. helyért: Eurolakk–Old Zaki 4–2 (gólszerzők: Imre 2, Pataki 2, ill. Hódi, Kiss J.).
Öregfiúk, döntő: Fit World–Első Beton Szenior 2–1 (gólszerzők: Major, Kothencz, ill. Farkas Z.). A 3. helyért: Favor Trans Makó–Retro FC 2–1 (gólszerzők: Katkó 2, ill. Gyuris).
Ifjúságiak, döntő: Lokomotiv Makó–Nem Mind Egy 4–0 (gólszerzők: Csák 2, Bress, Halász). A 3. helyért: SZVSE ifi–Csontdaráló 4–0 (Kozma L. 2, Cseh, Magony).