Erősítésről tárgyal a HPQ Szeged csapata

Második hete edz a HPQ Szeged kiemelt csoportban szereplő férfi röplabdacsapata. A Tisza-parti együttes két neves játékos leigazolásáról egyezkedik.

Éppen két héttel ezelőtt kezdte meg felkészülését az új bajnokságra a HPQ szeged férfi röplabdacsapata. Nusser Elemér vezetőedző azonban nem pihent a nyáron sem, hiszen Kántor Sándor, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya felkérte az U23-as korosztály edzői tisztségének ellátására. A szegedi szakember máris megszerezte első sikerét, hiszen Tunéziában a házigazdák együttese mellett Algéria és Kazahsztán küzdelmében a második helyen végeztek a magyar fiatalok. A Tisza-parti klub további négy tehetsége – Bitó Attila, Csányi Dániel, Oltványi Olivér, Szathmári Máté – pedig az ORV-válogatottban bizonyította tudását. Ez a csapat is második helyen végzett.

A felnőtt együttessel nem kezdte meg augusztus 19-én a felkészülést az aktív sportolástól visszavonuló Torma Péter.A kiváló röplabdás, aki sok szegedi siker részese volt, úgy döntött, nem vállalja a folytatást. A centerrel a 2006/2007-es szezonban a 11. lett a HPQ, a 2007/2008-as versenyévben kiharcolta a felsőházi rájátszást, és végül a Kiemelt csoportban a 7. helyen végzett. Sajnos Torma visszalépése rosszkor jött a csapatnak, mert a felsőházban való bennmaradást mindenképpen szeretnék kiharcolni. További játékosára sem számíthat Nusser edző, hiszen betegség miatt leáll Tánczos Tamás is.

– Nagyon sajnáljuk mindkettőjük döntését, de nem tudtunk mit tenni a megmásításáért – mondta Dávid Tibor szakosztályvezető. – Helyüket szeretnénk ugyanilyen tapasztalt játékosokkal betölteni. Ezért egy hétig nálunk edzett a Kométa Kaposvár egyik kitűnősége, Affentáler Gábor. A játékosról Nusser Elemér jó véleményt alakított ki, ezért megtettük az ajánlatunkat. Várjuk a kaposvári röplabdás döntését. Továbbá előrehaladott tárgyalást folytatunk, és közel állunk a megállapodáshoz az ezüstérmes Kecskemét játékosával, Bokor Elekkel is.

A szegedi klub vezetői természetesen továbbra is számítanak a régi nagy öregjeikre, mint Csíkos Gáborra, Petheő Gáborra, Makhult Zoltánra, Strezeneczki Gyulára. A standard magot kívánják kiegészíteni az egyesület saját nevelésű tehetséges fiataljaival. Egyébként a bajnoki pontvadászat szeptember 30-án kezdődik.

– A Kaposvár, a Dunaferr, a Kazincbarcika nagyon erős. Egyelőre nem lehetnek dobogós álmaink. Szerencsére azonban szépen fejlődnek fiatal játékosaink, s nagyon bízunk abban, hogy továbbra is lépésről lépésre haladunk előre – jelentette ki a szakosztályvezető.