Focival búcsúznak a SZEOL-pályától: Szombaton 16 órától Felső-Tisza-parti Memorial

SZEOL- pálya. Mindenki csak így ismeri a városban a kultikus létesítményt. Rengeteg futballeseménynek, góloknak, örömnek és bánatnak adott otthont az a centerpálya, amely hamarosan eltűnik, és a helyén multifunkcionális aréna épül majd.

Felső-Tisza-parti Memorial – ez a neve annak a rendezvénynek, amelynek ötlete dr. Lángi Alajos és dr. Havas Péter fejéből pattant ki.

– Számtalan emlék köt a stadionhoz, és amikor megkaptuk az értesítést, hogy költöznünk kell, azonnal jött az ötlet: ne engedjük el csak úgy az emlékét, tegyük ezt hozzá méltó módon – mondta az FK 1899 Szeged elnökségi tagja, Havas. – A szurkolók, a Gerecz Péter vezette SZEOL Öregfiúk és az FK-család is örömmel fogadta és azonnal melléállt az ötletnek, így olyan egykori kedvencek játszanak majd, mint Véber György, dr. Kováts Gábor, Takács Zoltán, illetve Dóra János, Imre Zoltán vagy Turján György.

Ha mesélni tudna... A SZEOL-pálya lépcsői és falai sok mindent láttak az elmúlt évtizedekben. ARCHÍV FOTÓ: FRANK YVETTE
Ha mesélni tudna… A SZEOL-pálya lépcsői és falai sok mindent láttak az elmúlt évtizedekben. ARCHÍV FOTÓ: FRANK YVETTE

A torna a megnyitóval 15.30-kor kezdődik, majd utána következnek a kétszer 15 perces mérkőzések: 16 órától az FK 1899 Szeged öregfiúk és a szurkolók, 16.30-tól a SZEOL Öregfiúk és az FK Jelen, 17 órától az FK Jelen és az FK Öregfiúk, majd 17.30-tól a szurkolók és a SZEOL Öregfiúk lépnek pályára.