Hallgassa élőben!
2021. 06. 08. 08:21 |

Megtört a jég, immár nem kellett tizenegy évet várniuk az újabb magyar bajnoki címre a MOL-Pick Szeged szurkolóinak. 1996, 2007 és 2018 után 2021. június 5. is aranybetűkkel íródott be a klub történelemkönyvébe, miután a hazai 31–28-as siker után Veszprémben 37–36-ra nyert a Pastor-legénység.

A legnagyobb szegedi sikereknél mindig volt egy világklasszis egyéni teljesítmény, ami aranyéremhez segítette a csapatot. 2007-ben többek mellett a kapus Nenad Puljezevics repítette a kékeket a maratoni hosszúságú, négymeccses bajnoki döntőben, a 2014-es EHF-kupa négyes döntő elődöntőjében Parrondo – kilenc hétméteresből kilencet értékesített –, a döntőben Ilyés Ferenc volt az adu Juan Carlos Pastor vezetőedző paklijában, míg 2018-ban főleg a veszprémi visszavágón Bodó Richárd szünet utáni klasszis teljesítménye adta a pluszt.

Idén viszont csapatként bizonyult legyőzhetetlennek a MOL-Pick Szeged. A 2017 óta tartó bajnoki döntőkben először fordult elő, hogy valamelyik csapat kettős sikerrel hódítsa el a bajnoki trófeát. Közel egy hónapon át készültek a Tisza-partiak a Veszprém elleni két összecsapásra. Érződött, folyamatosan gyakorolnak, előjöttek a repertoárból a talpról eleresztett közbelövések, és lényegesen többet rotálta a pályán levőket a Mister. A „felkészülés” és a finálé során is.

Talán egész Európában nincs még egy olyan férfi kézilabdacsapat, amelyikben ennyi pozitív koronavírustesztet produkáltak volna, mint a Szegedben az ősz során. A járvány mély gödörbe lökte a társaságot, de április közepétől már egyre nyugodtabban készülhettek. Luka Stepancic visszatérése után újra megsérült, majd Kaspárek is kihagyott néhány meccset kézsérülése miatt, így Zsitnyikov vált alkalmi jobbátlövővé legtöbbször. Az a Zsitnyikov, aki a bajnoki döntőben kiváló játékkal tehermentesítette a szintén megtáltosodó és nyáron távozó legjobb szegedi mérkőzéseit produkáló Stanislav Kaspáreket.

Régi fényében tündökölt Bombac, megérkeztek a Bodó-bombák, és Källman is hősien küzdött utolsó mérkőzésein. Hogy ő mit jelent a szegedi kézilabdának, az mutatja meg igazán, hogy hétfőn bejelentette a klub, történelmében először a svéd világklasszis balszélső mezszámát, a 8-ast vonultatja vissza.

Minden szempontból egy pokoli idény volt, de a gödör mélyéről végül felért a csúcsra a MOL-Pick Szeged.

Hozzászólások