Hoffer-kupa: arany- után most ezüstérem

Az Illovszky Rudolf Stadion adott otthont az ötödik Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornának, amelyet a sportújságírás világnapja alkalmából az egykori szövetségi kapitány és sportújságíró, Hoffer József emlékére rendeznek.

A viadalon a hat csapat (Nemzeti Sport egyéni és csapatrovat, Nemzeti Sport online, Nemzeti Sport futballrovat, Nyugat-Magyarország, Képes Sport) között ott volt a kelet-magyarországi régió válogatottja is, soraiban öt szegedi (lapunktól R. Tóth Gábor, Horváth Levente, Mádi József, Gyúrós István, illetve Bittmann Emil a VTV Szegedtől) újságíróval.

Nem sikerült a címvédés, de a második hely is jó eredmény a keletiek számára. Fotó: DM/DV
Nem sikerült a címvédés, de a második hely is jó eredmény a keletiek számára.
Fotó: DM/DV

A címvédő keleti csapat a csoportmeccseken legyőzte a Nemzeti Sport online-t (3–0), ikszelt (1–1) a Nemzeti Sport egyéni és csapatrovatával, az elődöntőben verte (4–0) a Nemzeti Sport futballrovatát, majd a fináléban kikapott (1–2) a Nemzeti Sport egyéni és csapatrovatától, így a második helyen végzett. A góltermésből valamennyi szegedi kivette a részét.

A torna utáni összejövetelen világnapi elismerésben részesült a Délmagyarország/Délvilág egykori munkatársa, a Sport Tv riportere, Méhes Gábor is.