Hallgassa élőben!

Ismét sikeres volt a skate night

Tavaly rendezte meg először Garzó Erika és Kéri Ferenc a skate night görkorcsolyás estéket Szegeden. Az eseménysorozat az idén még nagyobb sikert aratott, mint 2004-ben.
Fotó: Schmidt Andrea

A Szegedi VSE Tornádó görkorcsolya-szakosztálya, pontosabban Garzó Erika és Kéri Ferenc az idén is lebonyolította a skate night névre keresztelt görkoris estéket. A Kapitány étteremben tartott záróvacsorán az ötletgazdák büszkén számolhattak be a sikerekről, arról, hogy lassan a város sportéletének szerves részévé válik az országban egyedülálló kezdeményezésük.

Tavaly még „csak” négy alkalommal görkorizhattak a kicsik és a nagyok Szeged gyönyörű belvárosában, az idén már májustól októberig, hat hónapon keresztül tartott a sorozat, és minden hónap első keddjén randevúzott az egyre népesebb csapat. Összesen mintegy hétszázan regisztráltatták magukat. A 2005-ös első skate night-nak lapunk, a 95 éves Délmagyarország volt a névadója, majd sorrendben a Montana utazási iroda, a Tornádó Team, a Skate World (a görkorcsolyás szaküzlet végig a szervezők rendelkezésére állt), az Universum könyvesbolt és a Credit Suisse lett a keresztapa. Sokat segített a lebonyolításban az önkormányzat és az útvonal-biztosításban a rendőrség is.

Jövőre – Garzó és Kéri ígérete szerint – újra lesz skate night, s szeretnének még az ideinél is több embert megmozgatni, a legifjabbaktól a legidősebbekig. Ebben a sportágban inkább előny, mint hátrány, ha valakinek pár kerékkel több van – persze, a görkorin.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre