Hallgassa élőben!

Nagyot küzdött a Szeged

Népes szurkolósereg előtt tért vissza a férfi vízilabda OB I-be a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Szabó Zoltán együttese a nyitófordulóban Európa legjobb csapatától, a Ferencvárostól 20-11-es szenvedett vereséget.

Ezért szép és élvezhető a vízilabda. Napsütés, remek idő, környezet, népes publikum, sok-sok fiatal a lelátón, szóval így jó pólómeccset nézni. Ez nyári sportág. De mennyiszer leírtuk ezt, hogy jó lenne ezen változtatni, mint télen, fedett létesítményekben szurkolni.

Nem indult jól szegedi szempontból az idény első OB I-es meccse, Berki Richárd miközben a medence felé tartott, belerúgott az egy kandeláber aljába, és ez olyan szerencsétlen mozdulatnak bizonyult, hogy eltört az egyik lábujja. Egy év után jöhetett a meccs, amelyen csakis a tisztes helytállás volt elvárható. A bombaerős Fradi az elmúlt szezonban minden vitt, itthon és Európában is megnyert mindent.

Szegedi kapufával, majd Fradi-góllal (az egykori szegedi Jansik szerezte) indult a meccs. A 20 fős vendégtábor a 2. percben elcsendesedett, a görög Foszkolosz remek center gólt szerzett. Ez rendesen felpörgette a bajnoki címvédőt, zsinórban jött három gól tőlük, az első negyed után 5-2 volt a zöld-fehéreknek. Palotás góljával indult a második negyed. „Hajrá Szeged!” – jött is buzdítás a lelátóról. Azért amikor kellett, akkor mindig megvillant egy klasszis a fővárosiaknál, de a fiatal hazai csapat szépen küzdött, nem hagyta magát lerázni, sőt, a második nyolc percet döntetlenre hozta.

Somlai második góljával folytatódott a meccs. A vendégek többször is lefordultak, így gyors gólokat szereztek, de azért erre a negyedre is jutott bőven SZFVCS-gól, a drukkerek legnagyobb örömére. Egyre nőtt a különbség, a nagyobb erő és tudás nyilvánvalóan kiütközött, hiszen a két csapat egészen más célokért küzd. Az egyik bajnok szeretne lenni, a másik pedig biztosan bennmaradni. Foszkolosz a nap gólját szerezte, Gárdonyi kidobta a labdát, Jaksics hátra, a görög összeszedte, majd bevágta ziccert. Tombolt a lelátó! A vége sima Fradi-siker – Szabó edző a fiatalokat is beküldte játszani -, 20-11-re nyertek a vendégek.

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat-Telekom Ferencváros 11-20 (2-5, 3-3, 3-6, 3-6)
E.ON férfi vízilabda OB I, A csoport, 1. forduló, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kollár, Tordai.
SZFVCS: MOLNÁR – Kiss, Palotás 1, BOGDANOVICS 3, Farkas, FOSZKOLOSZ 3, Boros 2. Csere: Katona (kapus), Blank, Szedmák, SOMLAI 2, Bicskei, Lihotzky, Lakatos. Vezetőedző: Szabó Zoltán.
FTC: Gárdonyi – JANSIK SZ. 3, VÁMOS 2, Mezei 1, Jaksics 2, Fountulisz 3, ZALÁNKI 4. Csere: Constatin-Bicari 2, Pohl, Német, KÁLLAY 3, Várkonyi, Szabó. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Emberelőny – gól: 10/5, ill. 8/4
Ötméteres – gól: 1/1, ill. 3/3