Hallgassa élőben!

Nem lett teljes a program

A felkészülés finisében járnak a megyei labdarúgócsapatok, hiszen már csupán egy hétvégéjük maradt arra, hogy összeálljon a játékuk az augusztus 17-i bajnoki rajt előtt. Ugyanakkor az hónap első hétvégéjén mégsem játszottak le minden mérkőzést, volt, ahol az esős időjárás szólt közbe, míg másutt az ellenfél lépett vissza a gyakorlás lehetőségétől, így az előre tervezett programhoz képest végül meccs nélkül maradt a Tiszasziget, a SZVSE és a Szentesi Kinizsi is.

Játszott viszont a megyei I. osztály címvédője, az Algyő, amely a hasonló célokat kitűző Békéscsaba II.-t látta vendégül. Az NB II-es klub második alakulata győzni tudott Algyőn, Podonyi Norbert csapatában azonban újra játszott a csapat korábbi játékosa, a külföldi munkavállalsból hazatérő Pataki Sándor.

Háromszor harmincperces találkozót játszott egymással a Kiskundorozsma és az FK 1899 Szeged, ahol a megyekettőben induló szegediek szereztek vezetést, ám végül döntetlenre végeztek a felek. A Székkutas hét gólt vágott a Tömörkénynek, Szabó Imre egymaga négyszer volt eredményes. A szerdai kupameccs után már pénteken újra pályán volt a Mórahalom, amely ezúttal az UTC ellen játszott, és a szünet után szerzett gólokkal aratott magabiztos győzelmet.

Újra egymás ellen tesztelt a két, tavaly még NB III-ban induló megyei együttes, a Makó és a Hódmezővásárhely, kettejük meccsét ezúttal a HFC nyerte. A felkészülés meccs parázs végjátékot hozott, hiszen dulakodással és kiállításokkal zárult a makói mérkőzés.

A megyei csapatok számára az új hét már tétmérkőzéseket hoz, hiszen szerdán valamennyi megyei I. osztályú csapat, illetőleg az FK 1899 Szeged és a Deszk, mint megyekettes csapat a magyar kupa megyei selejtezőinek második fordulójában lép pályára – a párosítások közül a Tiszasziget-Hódmezővásárhely mérkőzés emelhető ki.
Eredmények: Kiskundorozsma-FK 1899 Szeged 1-1, gólszerzők: Papp N., ill. Makai Á. Makó-Hódmezővásárhelyi FC 1-2 (1-2), gsz.: Makszimovics, ill. Rácz D., Koncz A. Székkutas-Tömörkény 7-3, kutasi gól: Szabó I. (4), Kovács R., Badi R., Kis D. Algyő-Békéscsaba II. 0-3. Mórahalom-UTC 5-0 (0-0).