Hallgassa élőben!

Szeged Beton-Domino Honvéd 8-7

Hihetlen izgalmakat hozott a Szeged Beton-Domino Honvéd férfi vízilabda találkozó. A szinte végig vezető hazaiak egy góllal, 8-7-re győztek a bajnokság idei első rangadóján.

Vodafone Férfi Vízilbada OB I. 4. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kiszelly G., Székely B.

Szeged Beton – Domino Honvéd 8-7 (2-0, 1-2, 3-1, 2-4)

Beton: Baksa – Juhász 1, Vindisch, Busila, Molnár T. 3, Somogyi, Lehmann 3. Csere: Török 1, Varga P., Ágner, Komlósi, Kuncz, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

Honvéd: Gergely, Székely 1, Salamon 1, Mezei, Szívós 3, Marnitz 2, Gór-Nagy. Csere: Paján, Borsós, Bátori, Lévai, Simon, Matajsz, Jansik,. Edző: Vad Lajos.

Emberelőny: 8/5 ill. 8/2.

Ötméteres: – ill. 1/1.

Kipontozódott: Török (27. perc) ill. Gór-Nagy (26. perc), Paján (30.perc).

Kásás Zoltán: Gratulálok a csapatnak, fantasztikusan küzdött, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Töröknek viszont el kellene gondolkodnia egy kicsit…

4. negyed (2-4)

8. perc: Egy gól, és a Beton győz. Ez most nagyon kell. Lehmannt nyomja le Jansik és Gergely, nincs szegedi gólt. Ismét Baksa a megmentő, a legjobbkor jött a kipuból, a labda a Szegedé. Harsog a szép volt fiúk, jogosan! Ha egy góllal is, de 8-7-re győzött a Szeged Beton a Honvéd ellen.

7. perc: Kásás Zoltán helyében nem sokan lennénk most. Kiegészült a Beton, és most a hazaiak fórban. Az egész uszoda talpon, Molnár lehetetlen helyzetből gyötörte be a labdát a kapuba. Gergely csak a fejét fogja. 8-7.

6. perc: Itt a baj! Salamon egyenlít, az emberhátrányból még 50 másodperc vissza. 7-7.

5. perc: A világ leghosszabb három és fél perce lesz. Marnitz egyre olvasztja a hazai előnyt. 7-6.

Kásás Zoltán vezetőedző ma ismét 10 évet öregedett, de végül csak nyert a csapata. Fotó: Karnok Csaba
Kásás Zoltán vezetőedző ma ismét 10 évet öregedett, de végül csak nyert a csapata.
Fotó: Karnok Csaba

4. perc: Mit nekünk emberhátrány, Mezei majd Marnitz lövését is hárítja Baksa.

3. perc: Törököt ütésért kiállítják négy percig emberhátrányban a Beton. És még Szívós hibátlan ötméterese is. Most már nem olyan biztos a hazai győzelem…Juhász ejt, de fél centi hiányzott, így csak kapufa. Vad Lajos kér időt. 7-5.

2. perc: Kezd tüzes lenni a hangulat, a játékosok is egyre idgesebbek. Gór-Nagynak véget ért a mérkőzés. Kásás Zoltán kér időt.

1. perc: Vindisch könnyedén hozza el a labdát, ez most kellett a kiállítás miatt. De a gól még jobban kellett volna. Szívós küzd a kapu előtt Vindisch-sel, most a fővárosi nyert. Baksa nem védhette az ejtést. Molnár gyorsan visszaállítja a rendet, fórból szerzi második gólját. 7-4.

3. negyed (3-1)

8. perc: Ötödik előnyét kapják a hazaiak, ebből gól lesz. De még milyen, Molnár Tamás megtalálta a lövőkezét.Még Lehmannt kiszóják a végére, de nincs több gól, marad a 6-3.

7. perc: Komlósi-Somogyi-Juhász közös erővel szerez labdát a vendég centertől. Most már jó lenne gólt lőni. Erre megint várni kell, Szívós tesz ellene.

5. perc: Sokáig igyekezett a Honvéd valami helyzetet kialakítani, de nem sokra jutottak. Talán a Betonnak jöbban megy. Így nem, Molnártól veszik el a bírók a labdát.

Nagy csatában győzte le a Szeged Beton a Domino Honvédot KÉPGALÉRIA

4. perc: Vindisch második hibáját is begyűjti, ismét Szívós lő, ezt még védi Baksa, de a kipattanó Marnitzé. Az lövését már nem tudja hárítani. 5-3.

3. perc: Szívós már minden mérgét beleadta a lövésbe, de ma Baksának nehéz gólt lőni. Fórban a Beton, Lehmann engedi el a szélről de kapufa, majd ismét a szegedi szélsőnél a labda. Másodszorra már nem hibázik. 5-2.

2. perc: Végre megtört a gólcsend, Török előnyből köszön be Gergelynek. 4-2.

1. perc: Török hamarabb ért a félpályához, mégis Bátori volt ügyesebb. Szívós centerben, de már akkor nem volt esélye elérni a labdát, amikor az a levegőben repült: Lehmann és Komlósi gond nélkül vetődik rá.

2. negyed (1-2)

8. perc: Baksa jó időben jön ki, simán hozza el a labdát Szívós kezei közül. A szegedi támadás ismét nem jut el Gergely kapujáig. Még felúszik a Honvéd, de vége a félidőnek, marad az egygólos hazai vezetés. 3-2.

7. perc: De kár érte! Vindisch passza nem ért el Kayeshez, Gergely hozhatja játékba a labdát. Szerencsére nem jut messzire a vendég támadás.

Ez ma Lehmann napja volt. Parádésan játszott a szegedi szélső, 3 gólig jutott. Fotó: Karnok Csaba
Ez ma Lehmann napja volt. Parádésan játszott a szegedi szélső, 3 gólig jutott.
Fotó: Karnok Csaba

6. perc: Szívóstól veszik el a bírók a labdát, ismét felzendül a hajrá Szeged. És a füttykoncert is az érdekes bírói ítélet ellen. Aztán egy pillanatnyi néma csend Szívós gólja után. Most már a Betonnak se ártana egy találat. 3-2.

4. perc: Molnár a kapu szájában, elpöccinti Lehmann mellett, de sajnos a kapu mellett is. Mentségére legyen, hogy víz alatt volt. Baksa védés ismét, hét lövésből egy gólt kapott a fiatal tehetség.

3. perc: Most a szegediek fórban. Lehmann él is a lehetőséggel, nem sokat gondolkodik. Már a második góljánál jár a szegedi szélső. 3-1.

2. perc: Somogyi próbálkozását követően sokan csak fogják a fejüket. Jóval a kapu mellett szállt el a labda. Emberelőnyben a Honvéd, Baksa véd, de Székely gólja már a fóron túl érkezik. 2-1.

1. perc: Török Vindisch-hez hasonlóan megszerzi a labdát a Betonnak. Komlósi próbálja beadni a labdát Molnárnak, de simán szedik le a vendég védők. Ezért de kár volt!

1. negyed (2-0)

8. perc: Mindkét oldalon megakadt a gépezet, Komlósi lövi el messziről a labdát, de Gergely biztos kézzel fogja. Még pár másodperc vissza, végül Török szabaddobásával zárul a negyed. Szól a megérdemelt taps a fiúknak.

6. perc: Vindisch tartja a tempót Salamonnal, de kiállítják a szegedit. Salamon szemben Baksával, de a szegedi nyert: ismét a kapufán landol a lövés. Fortuna most velünk van.

5. perc: Molnárt játssza meg Juhász, de simán védi a lövést a pesti kapus. Busila cseni el a levegőből a Honvéd beadását, de szép lenne hárommal vezetni!

Molnár Papesz ma ismét megmutatta, hogyan küzd egy olimpikon. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Papesz ma ismét megmutatta, hogyan küzd egy olimpikon.
Fotó: Karnok Csaba

4. perc: Marnitz is iparkodik, de Baksa a kapufára tolja a labdát. Sajnos a szegedi támadás nem jut el helyzetig.

3. perc: De szép kezdés! Juhász Gór-Nagy keze alatt pattint Gergely kapujába. 2-0.

2. perc: Lehmann szerzi meg a vezetést a hazaiaknak, az amúgy se halk szurkolók most még jobban felébredtek. 1-0.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, indulhat a szegedi roham. Nem sokáig jut, Marnitz cseni el a labdát. Székely Bulcsú próbálja bevenni Baksa kapuját, de biztos kézzel hárít a szegedi kiválóság.

A hangulat már igazi rangadóhoz méltó, szólnak a dudák, a lelkes drukkerek a mérkőzés előtt már harsogják, Hajrá Szeged!
A Szeged kapuját Baksa védi, előtte Juhász, Vindisch, Busila, Molnár Tamás, Somogyi és Lehmann. A Honvéd hálóőre Gergely, előtte Székely, Salamon, Mezei, Szívós, Marnitz és Gór-Nagy.

Korábban

Kemény mérkőzés előtt áll a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata. Kásás Zoltán legénysége ma este 18.30-tól a Domino-Honvéd ellen ugrik medencébe a bajnokság 4. fordulójában.

– Az előző évadhoz képest mi is, és a Domino is sokat változott, bízom benne, a mai összecsapáson az derül ki, hogy előrébb tartunk a csapatépítésben – mondta Kásás Zoltán vezetőedző.

A Honvéd-Vojvodina az Euroliga athéni csoportjában játszott mérkőzését kielemezve a szegedi tréner elmondta, centerposzton erősebb a csapata, ennek ellenére Szívósra, Marnitzra, Székelyre és a fiatalokra nagyon kell figyelniük, mert hazai pályán vesztett pont sokat jelenthet a végelszámolásban.

Csütörtökre Ágner Zoltán belázasodott, a többiek bevethetőek. Ma mindenkire szükség lesz a pestiek ellen.