Teljesült a bírók álma: óriási megtiszteltetésben részesült Paska Dániel és Vastag Sámuel

A Paska Dániel, Vastag Sámuel játékvezető-páros nagy álma teljesült nemrég, amikor a Magyar Kézilabda Szövetség szak- értő zsűrije a 2018-as év fiatal játékvezetőinek választotta meg őket.

Óriási megtiszteltetésben részesült egy Csongrád megyei kézilabdajátékvezető-páros, mivel a Magyar Kézilabda 
Szövetség szakmai zsűrije 2018-ban Az év fiatal játékvezető-párosának választotta meg őket. Ezzel az elismeréssel hat éve kitűzött álma vált valóra Paska Dánielnek és Vastag Sámuelnek.

– Évek óta azért dolgoztunk, hogy megkapjuk ezt a díjat – beszélt a beteljesült vágyról Paska Dániel. – Mindig mondtam Samunak, hogy szeretnék egy ilyen díjat, ezért különösen nagy öröm számomra, hogy a szakmai zsűri nekünk ítélte oda a 2018-as teljesítményünk alapján – folytatta.

2013-ban kezdett el bíráskodni a Paska, Vastag duó, amikor utóbbi elvégezte a játékvezető képzést, előbbi már korábban megszerezte a képesítést, azonban nem gyakorolta. A civil életben két jó barát együtt kezdett el dolgozni a sportágban, a felnőtt NB I-ben 2017. május 26-án debütáltak a női bajnokság utolsó fordulójában, a Ferencváros–Békéscsaba mérkőzésen.

 Paska Dániel (balról) és Vastag Sámuel (jobbról)  Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Paska Dániel (balról) és Vastag Sámuel (jobbról) Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

– Ez a második teljes idényünk az első osztályban, az eddigi legemlékezetesebb mérkőzésünk pedig a március 16-i Érd–Győr női meccs a rangja miatt, mivel magyarkupa-elő- döntő volt, valamint ekkor kaptuk meg a kitüntetésünket – ezt már a páros másik tagja, Vastag Sámuel osztotta meg velünk.

A páros korábban bekerült már az Európai Kézilabda-szövetség Fiatal Játékvezetők programjába, céljuk pedig, hogy hazai szinten meghatározó játékvezetőkké váljanak, valamint bekerülni a nemzetközi mezőnybe is, bár tudják, ez sok mindentől függ. Szeretnék, ha mindkét nemben bíráskodhatnának, nem akarnak csak az egyikre korlátozódni. Legutóbb a Komló–Telekom Veszprém férfi NB I-es találkozót fújták, míg ma már a Debrecen–MTK női találkozón ügyelnek a rendre a pályán.