Tiszasziget-SZVSE rangadót rendeznek a megyeegyben: Dékány Dóra tippelt a 26. fordulóra

Igazi futballcsemegének ígérkezik az SZVSE tiszaszigeti vendégjátéka a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában, de a Kiskundorozsma-Röszke párosítás is kedvezhet a szurkolóknak. Az eheti meccsekre az SZVSE női labdarúgócsapatának egyik gólvágója, Dékány Dóra (29) tippelt.

Szabadnapos: Szentesi Kinizsi.

Zsombó (14.) – Makó II. (11.)
Szombat, 17 óra, Zsombó, vezeti: Pataki Győző (Harsányi, Rácz):
– Hazai pályán a Zsombó szorosabb eredményekkel szokott zárni, képesek a meglepetésre, így arra számítok, hogy legyőzik a Makó II.-t.

Kiskundorozsma (6.) – Röszke (4.)
Szombat, 17 óra, Kiskundorozsma, vezeti: Virág András Barnabás (Bereczki, Lászlai):
– Jó, de kevés gólos találkozó lesz valószínűleg, amelyen a sorsolás a hazaiaknak kedvezhet, és gyarapíthatják pontjaik számát rögtön hárommal.

HFC II. (8.) – Szőreg (9.)
Szombat, 17 óra, Hódmezővásárhely, vezeti: Farkas Tamás Tibor (Orosz, Szabó L.):
– Úgy tűnik, hogy jobb formában van a HFC II., míg a Szőreg tavasszal messze elmarad önmagától, így egyértelmű vásárhelyi siker születhet majd a műfüves pályájukon.

Algyő (2.) – FK 1899 Szeged (15.)
Szombat, 17 óra, Algyő, vezeti: Soós István (Kovács A., Vida):
– Biztos vagyok az Algyő többgólos győzelmében, engem nagyon meglepne, ha a tabella sereghajtója akár pontot is tudna szerezni a második helyezett otthonában.

UTC (12.) – Csongrád-Kunság A. (10.)
Szombat, 17 óra, Szeged, Kertész utca, vezeti: Szeles Ádám (Bozóki, Szöllősi):
– A UTC-nek sok sérültje van, míg a Csongrád az utóbbi időben nem szerepel a legfényesebben. Otthon az újszegediek egy pontot elcsíphetnek azért.

Székkutas (13.) – Foliaplast-Bordány (5.)
Szombat, 17 óra, Székkutas, vezeti: Sechna Gábor (Korbely, Sándor I.):
– A Székkutas otthon mindig veszélyes, bárki is legyen az ellenfél, de most mégis azt gondolom, hogy a Foliaplast-Bordány magabiztos játékkal begyűjti majd a három pontot.

A forduló rangadója:

Tiszasziget (1.) – SZVSE (3.)
Szombat, 17 óra, Tiszasziget, vezeti: Kakuk Szabolcs (Fodor, Minda):
– Bízom az SZVSE sikerében, mert én is ennek a klubnak vagyok a labdarúgója, valamint Kelemen Balázs a mi edzőnk is. A bajnokaspiráns otthonában nem lesz könnyű feladat, ezért döntetlent várok.

Edzői várakozások:

Bernát Péter, a Tiszasziget edzője: – A pihenésünket letudtuk, most pedig egy jó formában levő SZVSE-t fogadunk. Mindenképpen a saját játékunkkal szeretnénk minél eredményesebbek lenni majd szombat délután. Kisebb-nagyobb gondjaink vannak, ami a sérüléseket illeti, így nem tudom pontosan még, hogy ki lesz hadra fogható. Rádi Martinra viszont biztosan nem számíthatok. Őt a Zsombó ellen állították ki, majd hárommeccses eltiltást kapott, abból ez lesz a második.

Kelemen Balázs, az SZVSE edzője: – Az egész hét során nyugodtan és zavarmentesen készültünk a rangadóra, mivel a számunkra fontos mérkőzéseken az elmúlt időszakban begyűjtöttük a három pontot. Ezáltal a teher a Tiszaszigeten van, hogy megnyerje a bajnokságot. Amennyiben pontot vesztene, nyílttá válna a bajnokság. Próbáljuk megnehezíteni a dolgukat majd. Szerencsére mindenki egészséges és harcra képes, a legerősebb összeállításban utazunk.

Várható kezdőcsapatok:

Tiszasziget (1-4-4-2): Czirják – Fődi, Papp I. Á., Bálint, Fodor – Drágity, Kökény, Deák, Kántor – Rutai, Papp II. Á.
SZVSE (1-4-2-3-1): Miklós – Kormányos, Vastag, Csamangó, Végh – Fülöp, Szilágyi – Pócs, Péter, Szabó – Hatvani.