Új játékos a Szeged-Csanád GA keretében, ketten viszont hosszabb időre kidőltek

Vasárnap 18 órától (élő: M4Sport) első mérkőzését játssza a Szent Gellért Fórumban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata: az ellenfél a Csákvár lesz.

A hazatérés, az új létesítmény első tétmeccse mind olyan tény, amely jogosan állít (valljuk be, néha azért túlzott) elvárásokat a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata elé, de ezt a nyomást most valahogy el kell viselni.
Ám egyáltalán nincs könnyű helyzetben a stáb, hiszen a hat mérkőzésen elért négy pont azt jelenti, igaz, újoncként, de kieső (utolsó előtti) helyen áll. És az a Csákvár érkezik, amelyik viszont az idei sorozat egyik topcsapata – csak rosszabb gólkülönbsége miatt második a tabellán.

A legnagyobb gond azonban mégsem ez, hanem a vészes gólszegénység. Gajdos, Mohl, Germán (utóbbi 11-esből) – a hat mérkőzésen mindössze ők tudták bevenni az ellenfelek kapuját – mint látható, az egyik pontrúgásból született, de Mohl találatát is szöglet előzte meg. Ez az egész osztály leggyengébb mutatója…
A kapott gólok területén (8) már nincs ekkora gáz, főleg ha azt vesszük, a hatból két mérkőzésen 3-3 találatot szedett össze a védelem (a Siófok és a Budafok volt ennyiszer eredményes), a további négyen viszont csak kettőt. Ennél kevesebbet csak hat csapat (Budafok, Győr, Siófok, Gyirmót, Budaörs, Haladás) kapott, azaz nem itt van a fő probléma. És közülük néggyel már játszott is a szegedi együttes: a Budafok, a Győr, a Siófok és a Gyirmót jelenleg egyaránt az első hatban található.

Csapatot váltott. Nyíregyházán is szerepelt a Szeged-Csanád GA új támadója, Dragóner Filip (sötét mezben). FOTÓ: SZON.HU
Csapatot váltott. Nyíregyházán is szerepelt a Szeged-Csanád GA új támadója, Dragóner Filip (sötét mezben). FOTÓ: SZON.HU

Talán ezen segíthet a legújabb igazolás, a Mezőkövesdről érkező Dragóner Filip, a korábbi ferencvárosi és válogatott védő, Dragóner Attila fia. A 21 éves támadónak felnőttként a Fradi, a Nyíregyháza és a Mezőkövesd után a Szeged-Csanád GA a negyedik együttese. Az NB I-ben 2 mérkőzés és 1 gól a mérlege (a Mezőkövesd játékosaként Kisvárdán talált be), míg az NB II-ben 64 találkozón 15-ször volt eredményes. A Fraditól már 17 évesen megkapta élete első profi szerződését.

A legutóbbi fordulóban a szolnoki mérkőzést végigjátszotta ugyan a csapat talán legjobb formában lévő labdarúgója, Pongrácz Viktor, viszont nagy valószínűséggel műteni kell a középpályás térdét, amelyben porc és szalag is megsérült. A szintén új igazolás Koszó Balázsra sem számíthat a szakmai stáb, mivel neki is a térde sérült meg az egyik edzésen.

A csapat mától kezdi meg a közvetlen felkészülést a bajnoki mérkőzésre.