Hallgassa élőben!

Világcsúcs felé száguldanak

Jászapáti Petra után Kónya Zsófia is büszkén és eredményesen képviseli városát, hiszen a Szegedi Korcsolyázó Egyesület két tehetsége a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltóval bronzérmet szerzett a világkupa első állomásán. Kónya másfél szezon kihagyás után csatlakozott a válogatotthoz, és máris a világcsúcs közelébe jutáshoz segítette a váltót.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a világkupa- sorozat első állomásán két-két arany- és bronzérmet szerzett. Ez már önmagában óriási dolog, de Szeged még büszkébb lehet a sikerre, hiszen a harmadik helyen záró négyfős női váltó fele a város különítménye. A Szegedi Korcsolyázó Egyesületet ugyanis már nemcsak az előző szezonban is fantasztikusan szereplő Jászapáti Petra képviseli, Kónya Zsófia is a nemzeti csapat tagja. Visszatérőként, mivel másfél szezont kihagyott.

– Több oka volt a szünetnek. Egyrészt sérüléssel bajlódtam, másrészt elveszett a motivációm, harmadrészt pedig elkezdtem egyetemi tanulmányaimat. Mindezek tükrében szegedi nevelőedzőmmel, Szabó Krisztiánnal úgy láttuk, jót tehet a pihenő – indokolt a Szegedi Tudományegyetemen sportpszichológusnak készülő, 21 éves Kónya Zsófia.

A témát keresse a Délmagyarországban!

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!