Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Herbert Gábor meghívót kapott

Miközben a két héttel ezelőtt orrcsonttörést szenvedett Herbert Gábor csapatával, a Pick Szegeddel készült, tegnap este meghívót kapott Skaliczki László vb-válogatottjába.
Fotó: Schmidt Andrea
Zoran Kurtes edző irányításával teljes intenzitással készül a Pick Szeged a február eleji férfi kézilabda bajnoki folytatásra. A magyar válogatottak, Puljezevics, Ilyés, Vadkerti nélkül tréningező gárda holnaputántól már kiegészül a szerb válogatott Daniel Andjelkoviccsal és a montenegrói nemzeti színekben szereplő Ratko Djurkoviccsal. Mindkét válogatott csoportelső lett a norvégiai Európa-bajnokság előselejtezőjében. A szerbek nagy riválisukat, a macedónokat győzték le nagy fölénnyel (41–28) a továbbjutást eldöntő zárófordulóban. Míg Djurkovicsék erejéből csak döntetlenre futotta Hollandiában, de fölényesen nyerték meg a csoportküzdelmet.

A Pick Szeged háza táján egy influenzavírus „vendégeskedik", amely egymás után dönti ágynak a játékosokat. Túl van már a betegségen Berta, Bajusz, Lele, Kurtes mester pedig abban bízik, hogy többen nem esnek áldozatául. Mint azt hírül adtuk másfél héttel ezelőtt: az orrcsonttörést szenvedő Herbert Gábor sérülése miatt kimaradt a németországi világbajnokságon részt vevő magyar válogatottból. A védőspecialista-beálló eddig a klubjában edzett, és várta a kapitány esetleges értesítését, hogy mikor utazzon, csatlakozzon a csapathoz. Ez az esemény tegnap be is következett, erről így beszélt lapunknak az érintett:

– Korábban is azt mondtam, nem szeretnék úgy résztvevője lenni a világbajnokságnak, hogy valamelyik válogatott társam megsérüljön. Sajnos, a helyemre behívott Józsa Máté megsérült, így nem tudott hasznára lenni az együttesnek. Ezzel együtt pedig megnyílt előttem az út. Skaliczki László szövetségi kapitány először a sérülésem állapotáról érdeklődött. Miután elmondtam neki, hogy semmi fájdalmam nincs, és teljes intenzitással edzek már csak egyetlen kérdése maradt: mennyire vagyok motivált a világbajnokságon való részvételre? Őszintén „bevallottam", hogy ebben a pillanatban nincs annál nagyobb kívánságom, vágyam mint hogy részt vegyek életem első nagy világversenyén. Elmondtam még, hogy a sérülésem teljes gyógyulására igaz, hogy három hétre lenne szükség, de bennem nincs félelem, és ott szeretnék lenni az eddig csodálatos teljesítményt nyújtó csapatban. Beszéltem telefonon a szegedi társakkal, akik elmondták, hogy nagyon elszánt a gárda, s azok is fel tudnak pörögni, akik eddig nem erről a tulajdonságukról voltak híresek. Ha megmarad ez az elszántság, akkor egészen biztosan a legrosszabb esetben is hetedik lehet a válogatott, de én az ötödik hely megszerzését tartanám reálisnak – közölte zárásként a beálló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon játszanak a szentesiek

Holnap a Legrand-Szentesi VK és a Hungerit-Top Cop Security-Szenetesi VK is otthon, a ligeti… Tovább olvasom