Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Hét ifjúsági pólós szerepel a szentesi felnőttkeretben

Hét tehetség kapott helyet a Valdor-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapatának felnőttkeretében a 2014/2015-ös évadban. Utánpótlás-sorozatunkban őket mutatjuk be.
A vízilabdában Szentesen nemcsak a felnőttegyüttesekre, az utánpótlás-nevelésre is nagy figyelmet fordítanak. A Valdor, vagyis a férficsapat keretében hét ifjúsági játékos található, és már mindannyian bemutatkoztak az OB I- ben – a kiemelkedő szakmai munkában része van Csongrádnak és az ott dolgozó Kozák Lászlónak is.

Pellei (8) a Szentesi VK első ifjúsági világbajnoka. Fotó: Vidovics Ferenc
Pellei (8) a Szentesi VK első ifjúsági világbajnoka.
Fotó: Vidovics Ferenc

Az ifjúsági csapatból a 2014/2015-ös pontvadászatra, illetve akad, aki már korábban, a következők kerültek fel a felnőttekhez: Tinka Norbert, Pellei Frank (a klub, a Szentesi VK első ifjúsági világbajnoka!), Boros Krisztián, Werner Richárd, Bodor Csanád, Káris Áron és Farkas Kristóf. Közülük hárman, a jó képességű kapus, Boros, valamint Bodor és az ifik csapatkapitánya, Káris Csongrádról, a Kozák-műhelyből érkezett, Tinka, aki pedig sokáig kizárólag úszással foglalkozott, Szarvasról. Az ifjúsági együttes szakmai munkáját a korábbi kiváló pólós, Pellei Csaba irányítja, a kondiért, az úszás fejlesztéséért Pohl Anette felel, míg a kapusedzői teendőket az egykori legendás csapat hálóőre, Horváth György látja el. Minden fiatal úgy fogalmazott: óriási megtiszteltetés számukra, hogy az élvonalbeli kerethez tartoznak, és már játszhattak bajnokin, szeretnének stabil csapattaggá válni, majd ezután merészebb célokat is kitűzni maguk elé.

És hogy mi bizonyítja, hogy komolyan veszik az utánpótlást? A Bereczki Bence tervezte retróhangulatú plakátokkal az ifjúsági csapat mérkőzéseit – vélhetően az országban egyedülállóan – külön hirdetik Szentesen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két összetett első a Phoenix Fitness Szeged csapatában

Az év utolsó fit-kid versenyét Dabason, a 10. születésnapját ünneplő dabasi sportcsarnokban… Tovább olvasom