Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Hetedik éve NB I-ben a Makói SVSE

A Makói SVSE első osztályú sakkcsapata történetének legjobb helyezésével zárta a bajnokságot, nyolcadik lett. A Maros-parti klub legnagyobb értéke, hogy teljesen amatőr, s elsősorban saját nevelésű játékosokra épít.
– Éppen most nyerte meg a csapatunk a rapid országos bajnokságot a középiskolás kategóriában – mondta Balázs Tibor, a Makói SVSE sakkszakosztály-vezetője. Majd elmondta, hogy ez a szép siker a Balogh Imre, Erdős Péter, Erdős Boglárka, Vass Szabolcs (tartalék volt Klenovszki Gábor) összetételű gárdának köszönhető.

Rátérve az NB I-es csapat idei szereplésére a sportvezető elmondta, a 12 együttes az utolsó fordulót már hagyományosan egy helyszínen egyszerre vívja meg. Itt dől el a dobogós helyezés, s itt válik ismertté, hogy melyik klub kényszerül a búcsúra. Az utolsó felvonásra a Makói SVSE-nek 3,5 pontra volt szüksége, hogy a hetedik évben is meghosszabbítsa tagságát a legjobbak között. Ezt másféllel sikerült a többszörös bajnok Honvéd ellen túlteljesíteni.

– Pedig a tizenkét gárda közül mi vagyunk az egyetlen amatőr csapat – folytatta tovább az értékelést Balázs Tibor. – Hozzánk a legközelebb a BEAC áll, amely félprofi. A többi klubot külföldiek erősítik. Egyébként hogy hosszú ideig a kieső zónában foglaltunk helyet, annak a rossz sorsolásunk az oka, hiszen a bajnokság elején zsinórban a sztáregyüttesekkel kellett megmérkőznünk. Most a végén azonban örömmel újságolhatom, hogy történetünk legjobb eredményét értük el a nyolcadik helyünkkel. Pedig a tavalyi legeredményesebb játékosunk, Kovács az utolsó hét meccsen betegség miatt nem játszhatott. Engedje meg, hogy az NB II-ben szereplő csapatunkat is megemlítsem, hiszen a harmadik helyen végzett, s ilyen sem fordult még elő a makói sakk történetében.

A szakosztályvezető ezután dicsérte a kitűnő csapatszellemet. Elpanaszolta, hogy az eredményeikért rendszeresen megdicsérik őket, de az anyagi helyzet ennek ellenére nem javul. Balázs Tibor szerint amennyiben sikerülne egy kicsivel több támogatást begyűjteniük, akkor még az első hat között való végzés sem lenne álom. Különösen úgy, hogy a Makó az utánpótlás-nevelés bázisa a sakkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar férfi tekeválogatott nyerte a világbajnokságot

Három év után újra a magyar férfi tekeválogatott nyerte a csapat-világbajnokságot. Az óriási… Tovább olvasom