Sport

2013.03.25. 19:12

Hetényi a válogatottal készülhet

Részt vehet a világbajnoki felkészülésben Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit március 17-én szexuális zaklatás és rendbontás vádjával rövid időre őrizetbe vettek az Egyesült Államokban.

MTI

A Magyar Jégkorong Szövetség az ügyben kiadott hétfői rövid közleményében úgy fogalmazott, hogy a "médiában megjelent hírekkel kapcsolatban az eljárások lezárásáig érdemi álláspont nem alakítható ki".

A Gwinnett Daily Post című lap a múlt hét keddjén közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatában játszó Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, mígnem a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi tagadta a vádakat, szerdai közleményében pedig jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, "végtelenül sajnálja", hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára.

"Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat" - fogalmazott a kapus.

A divízió I-es budapesti világbajnokság április 14-én rajtol. A válogatott hivatalosan április 2-án kezdi az edzőtábort, addig főleg a fehérvári játékosokból álló különítmény gyakorol együtt.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!