Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Hétfőn kezdi meg a felkészülést a Makó FC

A Makó FC NB II-es labdarúgói számára hétfőn véget ér a nyári szünet: Kolozsvári János edző ekkor vezényli az első tréninget a csapatnak. A keret összetétele még képlékeny, de az elnök, Ménesi Gábor azon van, hogy már csak minimális változások legyenek benne.
Hétfőn kezdi meg a felkészülést a Makó FC NB II-es labdarúgócsapata. A gárda három hét pihenőt követően holnapután találkozik újra az Erdei Ferenc téri sporttelepen.

Készítsünk egy kis számvetést, vajon kik azok, akik a következő idényben is biztos ott lesznek a keretben: a két kapus, Kovács K. és Czirbus, aztán Szamosszegi, Kulacsik, Varga R., Magyar, Puskás, Bány, Csamangó, Kis K., Béres, Podonyi, Hadár, valamint a tehetséges helyi nevelésű fiatalok: Bakos T., Bakos Á, Rakonczai. Tárgyalnak még a következőkkel: Mórocz, Szűcs D., Fülöp, Huszárik, Schreiber. És végül távozik: Zakar, Varga F., Nyúl, Szaveljev.

Nézzük, ki az, akinek a szerződtetése már tuti: a gárda egykori gólvágója, Maróti Sándor visszatér a klubhoz. A támadó egyelőre még sérüléssel bajlódik – a térdét fájlalja –, és a jövő heti vizsgálattól függ, mikor kezdheti meg a rövid nyári alapozást.

A keret tehát még képlékeny, ám aminek a makói szurkolók is nagyon örülnek – és a csapat honlapján ennek hangot is adnak –, hogy az évek óta megszokott mag együtt marad. És ami még rendkívül fontos: anyagi területen is stabilnak tűnik a helyzet.

– Kijelenthetem: nyugodtan vághatunk neki az új idénynek, minden rendben van Makón. A nevezésünket elfogadták, a felkészülést hétfőn kezdjük, a bajnokságig hátralévő öt hétben pedig nyolc-kilenc edzőmeccset tervezünk – mondta Ménesi Gábor, a klub elnöke.

Az együttes kerete még két újabb játékossal bővülhet, akik egy székesfehérvári szponzorcsoport révén kerülhetnek – Ménesi reményei szerint meghatározó labdarúgóként – az együtteshez. Az átigazolási időszak július 25-én jár le, de annál hamarabb kialakul már a Makó FC kerete.

Visszatér a gólvágó

Négy esztendő után újra a Makó FC sárga-zöld mezében játszik a csapat egykori támadója, Maróti Sándor (Karnok Csabának a Baróti Lajos-emlékmeccsen készült képén jobbról, Véber György mellett). A játékos a 2002–2003-as idényben az akkori harmadosztály összesített, országos gólszerzőlistáján a veszprémi Szegletes Szabolcs és a baktalórántházi Ádámszki Róbert mögött harmadik lett 23 találattal. Az idén 30 éves labdarúgó az ausztriai légióskodás után döntött Makó mellett.

– Kicsit a szívemre is hallgattam, amikor a Makó FC-hez igazoltam. Az itt játszó barátok, például Magyar, Varga R., az elnök, Ménesi Gábor és az edző, Kolozsvári János személye is szerepet játszott a döntésben. Szeretnék gólokkal segíteni az együttesnek az NB II keleti csoportjában, ehhez viszont egy jó alapozás feltétlenül szükséges. Nem tettem le arról, hogy később visszatérek Ausztriába, sok csapat még a napokban is keresett, de négy év folyamatos kintlét után szeretnék itthon feltöltődni – nyilatkozta Maróti.

A játékos az ötödosztályú Union Naarnban hatvan meccsen ötvenhét gólt szerzett, majd felfigyelt rá a harmadik ligás Perg, amelynél jó őszt produkált, bár csak négy találatig jutott. A tavasz viszont a térdsérülése miatt nem alakult számára megfelelően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor már a húrok közé csapna

Letudta a költözés nehézségeit, de csak augusztustól teszi át a székhelyét Szegedre Fodor Péter, a… Tovább olvasom