Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Hírt és Dunaferrt verő Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata tegnap összekötötte a kellemest a hasznossal: edzőmeccset játszott a kunszentmártoni sportcsarnok avatóján.
A Pick Szeged elfogadta azt a felkérést, hogy a napokban átadott – 400 millióba került, s a nézőtere 450 nézőbe fogadására alkalmas – kunszentmártoni sportcsarnok első eseményének egyik résztvevője legyen, egyúttal a gyenge bajnoki mérkőzések után egy erősebb ellenféllel, a Dunaferrel játszhatott. Azonban Kovács Péter edző nem gondolta azt, hogy szinte a fél csapatát nélkülözni kényszerül.

– Nincs egyetlen vérbeli bal átlövőm sem. Ilyés belázasodott, Perunicsicsnek a Csömör ellen újra megsérült a bicepsze. Bakos továbbra sem vállalja a játékot, mint ahogyan Lendvay sem jött még rendbe. Herbert pedig a keddi edzésen sérült meg – panaszolta a Tisza-parti szakember.

Az ellenfél trénere, Imre Vilmos sem tudott teljes csapattal kiállni, azonban neki hírül sem volt annyi hiányzója – Rosta, Mikler, Kemény –, mint a Picknek.

Ez pedig a hírverő mérkőzés elején az eredmény alakulásában is érvényesült. Igaz, abban, hogy a Dunaferr kezdettől fogva vezetett, a nagyszerű napot kifogó Stochl kapuson, Vujin eredményességén, s természetesen a szegediek rossz helyzetkihasználásán múlott. Pedig a hazai közönség, amely most látott először szemtől szemben két első osztályú sztárcsapatot, a Picknek szurkolt elsősorban. A kunszentmártoni drukkerek lelkes biztatása jó hatással volt Krivokapicsékra, hiszen a 20. perctől megfordították az állást, az első 30 perc után 15–12-re vezetett a Szeged. Bármennyire is meglepő, vagy mégsem, Mezei Richárdnak külön szavalókórus alakult.

De nem csupán a csapatkapitányra hatott pozitívan a biztatás, hanem a társakra is, hiszen a 40. percre már majdnem tíz (23–14) volt a különbség – természetesen a Pick Szeged javára. És a végeredmény: 31–23, ide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mourinho gáláns gesztusa

A tegnap lapzártánk után befejeződött négy meccset követően ma újabb négy nyolcaddöntős mérkőzéssel… Tovább olvasom