Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hit nélkül

A pekingi olimpián a magyar női kézilabda-válogatott utóbbi két mérkőzésen nyújtott teljesítménye csalódást okozott. Kovács Pétert, a Pick Szeged volt edzőjét, a török kézilabda-szövetség jelenlegi szakmai igazgatóját arra kértük, összegezze a látottakat.
– Sokan az orosz csapat ellen mutatott játék után azt hangoztatták, Dél-
Koreával szemben semmi esélyünk nincs. Szintén ezt vallotta?

– Azzal a kitétellel, ha ugyanolyan lélektelenül, szétszórtan játszik a csapat, akkor esélytelenek lesznek. Sajnos ez ismétlődött meg.

– Miben kellene javulni?
– Nem látom a csapatjátékban az erőt, a hitet. Szétesik a játékunk. Ezt pedig csakis egy szakmai vezető teheti helyre. Ezek nélkül pedig egy olimpiát nem lehet sikeresen venni. Egyrészt rengeteg könnyű technikai hibát vétettünk, másrészt pedig alig ütközünk, küzdünk.

– Nem szakmai problémákra vezethető vissza az, ha nem sikerül a korábbi szarvashibát kijavítani?
– Egy nappal az olimpia megkezdése előtt nem szerencsés, ha a válogatott első számú szakmai vezetője lemond. Ez morális gondot okozhat. Kevés az esély arra, hogy ez a románok ellen a negyeddöntőben megváltozzon. Túl nagy csodák nem várhatók, kivéve egy női csapat esetében...

Olvasóink írták

  • 2. mai 2008. augusztus 19. 20:34
    „Kedves kváncsi, Kovács Péter nyilatkozata utolsó mondata őt igazolja. A Kóreától elszenvedett súlyos vereség egyáltalán nem taktikai okokból volt olyan, amilyen. A női kézis lányok szereplése szeszélyes. Sidneyben is elfelejtették a döntő utolsó hét percében (mint most is majdnem kilenc gólos előny birtokában) hogy miként is kell kézilabdázni. Örüljünk neki, hogy most mindenkinél kijött a lépés. Ha Pálinger nem védi ki az első lövést, s hátránnyal kezdtünk volna, egész más lett volna a kifejlet.”
  • 1. kíváncsi 2008. augusztus 19. 12:52
    „A Koreától elszenvedett csúfos vereség után én úgy vélekedtem, hogy meglehet, taktikai okokból kaptunk ki, mert el akartuk kerülni Kínát vagy Norvégiát. Örülök, hogy bejött ez a vélekedésem, annál inkább nem értem Kovács Pétert, aki előre mélyre temette a csapatot. Remélem, a cikkíró szembesíti őt a véleményével, kíváncsi lennék, mit mondana most?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda, Sík és Janics: ez már döntő!

Tegnap megkezdődtek a magyar szempontból nagyon várt kajakos- és kenusversenyek a pekingi olimpián.… Tovább olvasom